CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért hallgat a rendőrség?

2015. április 28. 01:32 - csú

kaposvari_trafik.PNGAmint azt  ígérte, leszedte két boltja kirakatáról a belátást gátló fóliát az a kaposvári trafikos, akinek üzletében megöltek egy 21 éves lányt.Adohányboltosok közül a gyilkosság óta sokan nyitott ajtó mellett dolgoznak.
Mindkét, törvényváltozást sürgető gesztus milliós bírsággal járhat, ám megjósolható, hogy ha bírságolni mer egy hivatal(nok), akkor az nyílt lázadást vált ki a trafikosok körében. Annak ellenére, hogy az üzletek gazdáinak többsége – a trafikpályázatok módszere okán – kormánypárti.

A trafikosok már korábban is emlegették, hogy le kéne szedni a fóliát, mert

az átláthatatlanság vonzza a rablókat. A kormány ezt a véleményt a balliberális sajtó okoskodásának minősítette. A rendőrség meg hallgatott, s nem mondta, hogy a trafikosoknak igazuk van. Sőt a rendőrség még ma is azt állítja: nincs adat arról, hány rablás történt más boltok és hány a trafikok ellen.

Ha ez így van, akkor a rendőrség nem jól teszi a dolgát. Hisz a rendőrség dolga a bűnmegelőzés és az eredményes nyomozás. Az előbbi fontosabb, a megelőzött gyilkosság kevésbé fájdalmas, mint a kinyomozott. A rendőrség – a józan ész szerint – hazudik: igenis kell lennie statisztikának a bolti és a dohánybolti rablásokról (ha nincs, el kell zavarni az ORFK összes vezetőjét).

A rendőrség nem azért hallgat, mert operetthülye, hanem azért, mert a kormány megrendelésére teszi.
Ez a hallgatás is egy fólia. A mi fóliánk, a mi rendőrségünk, a mi kormányunk. A mi halottunk. (nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr517405104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása