CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A durcás és az álszent

2015. június 01. 03:33 - csú

tiborcz_istvan_orbannal.PNGTiborcz István durcás. Elege lett abból, hogy elegünk lett belőle. Durcás, mert nem száll le róla a média, főként mióta 2013 szeptemberében elvette a kormányfő lányát, amióta a saját lábukon állva élnek.

Ez a saját láb persze inkább a kormányfő lábát formázza, mert a vő cégei a hozzáférhető adatok szerint a nász előtt úgy hárommilliárd, azóta viszont kilencmilliárd forintnyi közbeszerzési üzletet nyertek el. Arra ébredtünk, hogy nem nagyon világíthat LED-lámpával ebben az országban sem közteret, sem stadiont más, csak ő.

Tiborcz durcás, mert az esküvő óta gyakorlatilag nem telt el olyan hét, hogy valamelyik médium, ellenzéki párt ne foglalkozott volna érdekeltségeinek vagyoni helyzetével. De most ennek vége.

A kormánypárti Napi Gazdaság első oldalon közölt szigorúan steril értesülése szerint április 28-i hatállyal eladta minden olyan érdekeltségét, amely közbeszerzési eljárás részese volt vagy lehet.

Az Orbán-család egyik oldalága megtisztult tehát: megszabadult mindentől, amire a közbeszerzési mutyi árnya vetült. Mindenki megnyugodhat hát, nincs itt semmi baj, ha duzzogva is, de működik a hatalom köreinek öntisztulása.

Működne, ha az is világos lenne, ki a hirtelen vevő. Ha tudnánk, stróman áll-e az ügylet mögött vagy sem. És mi van a vételárral? Amiben nyilván benne van az eddig elnyert kétes közbeszerzések értéke is. Az marad a családi zsebben? Elfeledjük, elfeledhetjük-e az őstőkés az első milliójának (milliárdjának) történetét örökre?

Még a családi megtisztulás hírének nyilvánosságra hozatala előtt, kedden az Országgyűlésben az LMP a Tiborcz-féle Elios Zrt. miatt kérdezte a kormányfőt, aki imigyen reagált: senki nem élvezhet előnyt és nem szenvedhet el hátrányt sem kapcsolatai, sem származása, sem politikai nézetei miatt. Annyira nem, hogy korábban utasította is az állami társaságokért felelős fejlesztési minisztert, kötelezze a cégeket arra, hogy aki rá vagy családtagjára hivatkozva ott megjelenik, azonnal zavarják el.

A két mondat szégyenletes. Az első amiatt, hogy ezt az alaptételt a kormányfőnek a parlamentben deklarálnia kellett és lehetett. A második, hogy a rokonok elzavarására a kormányfőnek utasítania kell és lehet minisztert, cégeket.

Miközben mindkét mondat álszent. Most akkor ne legyünk durcásak?

Friss Róbert

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr687503844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása