CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Becsei Dénes kitüntetése

2015. június 07. 05:55 - csú

becsei_denes.PNGTanárként, iskolaigazgatóként, szakfelügyelőként, művelődési és oktatási ágazatvezetőként kiemelkedő teljesítményt nyújtott évtizedeken át. Kiváló emberi tulajdonságai miatt valódi tekintélyt vívott ki magának a pedagógusok és a diákok körében

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere javaslatára Bárczy István Díjat adományozott Budapest Főváros Közgyűlése Becsei Dénes pedagógusnak, aki 2010-ben történt nyugdíjba vonulásáig a csepeli önkormányzat oktatási ágazatvezetője volt.

A díjat Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes adta át a főpolgármesteri hivatal épületében június 5-én. Méltatásában megemlítette, hogy Becsei Dénes egész életében kiemelkedő nevelő-oktató munkát végzett tanárként, iskolaigazgatóként és oktatási ágazatvezetőként.

A 67 esztendős Becsei Dénes fiatal tanárként először Pesterzsébeten tanított egy általános iskolában, majd az Eötvös Lóránd Szakközépiskolában oktatott. Később a Hajós Alfréd Általános Iskola alapító igazgatója lett. A rendszerváltás után, 1991-ben megpályázta és elnyerte a csepeli önkormányzat oktatási osztályvezetői posztját. Ezt követően az oktatási ágazat vezetője lett, amely beosztást nyugdíjba vonulásáig betöltött. Méltatásában megemlítik, hogy tanárként, iskolaigazgatóként, szakfelügyelőként, művelődési és oktatási ágazatvezetőként kiemelkedő teljesítményt nyújtott évtizedeken át. Kiváló emberi tulajdonságai miatt valódi tekintélyt vívott ki magának a pedagógusok és a diákok körében.

Becsei Dénes ezt mondta a díj átvétele után lapunknak: „Amikor Csepelre kerültem, komoly pénzügyi gondokkal küzdött az oktatási ágazat. Először ezt kellett rendbe tenni. Létrehoztuk a kis létszámú osztályokat, legálissá tettük a művészeti oktatást, szorgalmaztuk a sporttagozatos osztályok elindítását. Kiemelt figyelmet fordítottunk az idegen nyelvek oktatására, amelynek meg kellett teremteni az alapfeltételét, mert nem volt elég idegen nyelvi pedagógus. Célunk volt az egyes óvodák egyéni arculatának kialakítása. Minden oktatási intézményt abban segítettük, amiben a legerősebb volt, hogy a szülők megválaszthassák a megfelelő iskolát. Nyugdíjasként leginkább a két unokámmal foglalkozom és kertészkedek a szülői házban.”

cs. a.

fotó: halászi

Forrás: csepel.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr847520914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása