CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nemcsak Csepelen babrálnak ki a vakokkal

2015. június 20. 03:31 - csú

vaksav-1.PNGCsepelen a falnak vezeti őket a segítésükre kiépített sáv (képünkön), a belvárosi Kossuth téren, a nemzet főterén értelmezhetetlen jeleket helyeztek ki...

Használhatatlanok azok a a taktilis (lépéssel és bottal érzékelhető burkolati jelek), amelyeket a magyar akadálymentesítési szabályokra fittyet hányva helyeztek el a Kossuth téren - írja a 444.hu.
A Blikk elsőként számolt be arról, hogy Csepelen egyenesen az SZTK falának vezetik a látássérülteket egy nemrégiben lehelyezett, úgynevezett vakvezető sávval. Úgy tűnik, nem csak a a külvárosban pakolták rosszul a burkolatot.

A portál szerint a probléma

borítékolható volt. A gondot ugyanis a vakok és gyengénlátók szövetsége még azelőtt jelezte a felújítást végző Steindl Imre Programirodának (SIP), hogy átadták a teret. Igaz, csak napokkal a tavaly március 15-i átadás előtt, mert előzetesen nem vonták be őket az előkészítésbe. Teljesen más üggyel kapcsolatba kérdeztek rá a Kossuth tér akadálymentesítésére, amikor kiderült, hogy mit tervez a SIP.

Amikor kiderült, hogy a vakok számára teljesen értelmezhetetlen jeleket helyeztek le, a SIP azzal érvelt, hogy Dániában is van ilyen vezető sáv. Magyarországon viszont sehol nem volt. A szakemberek hiába harcoltak, a határidő szorított, a SIP pedig lerakta az értelmetlen jeleket. Azt ígérték később változtatnak rajta. Változtattak is, de csak azokon, amelyek a villamosmegállóban számára életveszélyes helyzetet teremthettek volna.

Blikk-információ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr477555896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása