CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mit válaszolt dr. Szabó Szabolcs Borbély Lénárd polgármesternek?

2015. június 22. 04:44 - csú

szabo_szabolcs_ir-255_1.pngTisztelt Polgármester Úr!

2015. június 16-én közleményben kérte támogatásomat a Csepeli Munkásotthon ügyében.

Természetesen állok az Ön rendelkezésére minden Csepellel kapcsolatos ügyben, mint ahogy azt már többször is jeleztem, szóban és írásban egyaránt. Bár eddig Ön nem tartott igényt a
közreműködésemre, de most örömmel nyugtáztam véleményének megváltozását. Ráadásul ismeri az elérhetőségeimet, így a jövőben nem csak a nyilvánosságnak szánt közleményben, hanem
személyesen is meg tud keresni. Akár e-mailben, akár telefonon, akár személyesen is.

Biztosíthatom arról Polgármester Urat, hogy a Munkásotthon ügyében is számíthat a segítségemre. A csepeliek érdeke ugyanis, hogy mindkét fél – vagyis az Önkormányzat és a Munkásotthon Alapítvány Kuratóriuma – számára is megfelelő megoldást találjunk ebben a roppant nehéz helyzetben. Sajnos
tapasztalatom szerint az elmúlt években annyira elmélyült a konfliktus, hogy bizonyára hosszú idő kell majd a megfelelő bizalom újbóli kiépüléséhez a két fél között, de a magam részéről mindent meg fogok tenni a folyamat felgyorsítása érdekében. A megoldás felé vezető út első lépésének tekintem, hogy bár Németh Szilárd határozottan tagadta a tegnapi általános vitában, de Ön a közleményében őszintén elismeri, hogy jelen esetben egy egyedi ügyre szabott törvénymódosítás került a Ház elé.

Meggyőződésem, hogy a „lex Munkásotthon” néven elhíresült törvényjavaslat nem a megoldás irányába vezet, annak elfogadása csak az évek óta tartó parttalan viszálykodás további elmérgesedéséhez vezetne.

Egyrészt egy jogállamban nem elfogadott egyedi ügyekre általános érvényű szabályokat
törvénybe iktatni, másrészt a lassan két és fél évtizede fennálló status quo-t nem lehet ilyen egyszerű módon átírni.

Mindezek alapján a következő megoldási javaslattal élek Polgármester Úr felé:

csepeli_munkasotthon-221.jpg1, Haladéktalanul kezdeményezze, hogy Németh Szilárd vonja vissza az említett törvénymódosítást (T/5128 Az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. törvény, valamint a civil szervezetek bírósági nyilvántartásáról és az ezzel összefüggő eljárási szabályokról szóló 2011. évi CLXXXI. törvény módosításáról), mert az nem kompromisszumos úton kívánja rendezni a Munkásotthon ügyét.

2, Azonnal üljünk le tárgyalni közösen a Munkásotthon kuratóriumával. Tárgyaljuk újra közösen az Önkormányzat és a Munkásotthon Alapítvány között korábban már egyszer megkötött együttműködési megállapodást, valamint beszéljük át annak feltételeit.

3, Álljunk ki közösen a csepeli nyilvánosság elé, és közös sajtótájékoztatón jelentsük be: közösen kompromisszumos megoldást fogunk találni a helyzet rendezésére.

Budapest, 2015. június 18.

Üdvözlettel,

dr. Szabó Szabolcs
Csepel és Soroksár országgyűlési képviselője

Forrás: A képviselő Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr227558232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása