CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Disznóság, amit a csepeli óvodákkal műveltek a kerületvezetők

2015. június 30. 05:59 - csú

keruletvezetok_2014-tol.PNG„Hát szégyellhetik magukat!” Ez a mondat hangzott el a június 25-i képviselő-testületi ülés zárt ülését követően egy, a döntésre váró asszonytól. Nem tudom, óvodapedagógus volt, netán a szülők képviselője, vagy csak egy érdeklődő. Mindenesetre az önkormányzati vezetésnek szánt megjegyzése után, el is ment. Valószínűleg elege lett a több hónapos színjátékból. Egy biztos, egyértelmű bírálata az érintettek többsége által elutasított óvodaegyesítés miatt kreált új intézmény (Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda) vezetőjének, Hierholczné Faragó Tünde titkos megválasztását követő szűkszavú polgármesteri bejelentés után hangzott el.

Egyetértek a kritikával, de van további véleményem is. Amióta bejelentették, hogy összevonják a csepeli óvodákat, az érintettek tiltakozásokat szerveztek, petíciót készítettek, több mint 600, tiltakozó aláírást gyűjtöttek, vitatkoztak a képviselő-testületi üléseken. A vezetők meg, hogy csillapítsák az indulatokat, húzták az időt, tárgyalásokat mímeltek, megpróbálták lejáratni a szervezőket, sokak szerint hazudtak is, ígéretet, ígéretre halmoztak,

látszatrendezvényeket (szülői fórumot, az intézményvezetői állásra jelentkezők bemutatkozását stb.) szerveztek, sőt, a nagyesküt is letették: a döntések előtt kikérik a pedagógusok véleményét. Szavazást is tartottak az óvodákban a pályázókról. Szavazást, mert tudták: a végén az ő szavazatuk dönt. A dolgozók közel 75 %-a Gugcsóné Nagy Judit óvodavezetőre szavazott!

Végül a júniusi testületi ülésen lehullott a lepel az önkormányzati vezetőkről, a fideszes képviselőkről. A szavazás eredményét figyelmen kívül hagyva, saját jelöltjüket bízták meg – az érdeklődő óvodapedagógusokat kizáró(!) ülésen –, az új intézmény vezetésével. Ekkor hangzott el a mondat: „Hát szégyellhetik magukat!” Válaszul a tisztségviselői asztaltól csak annyit lehetett hallani: nem szégyellik. Majd június 27-én, a csepel.hu-n Borbély Lénárd polgármester megjelentetett valami levélfélét, „Kezdődhet az érdemi munka” címmel, amelynek végén gratulált az új intézményvezetőnek. Mintha mi sem történt volna az elmúlt öt hónapban. Ezzel, az igazságot elhallgató, ezért elfogadhatatlan irománnyal tulajdonképpen közzé tették: tényleg nem szégyellik.

Én viszont azt szégyellem, hogy ők, a csepeli polgármester és társai, nem szégyellik. Ezt az egész disznóságot!

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr777584190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása