CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tudja valaki, hogy nálunk miért csendesek?

2015. július 08. 04:06 - csú

kerdes-3_2.PNGA cseh egyházak azt kérik a plébániáktól, hogy fogadjanak be keresztény menekültcsaládokat. A Csehtestvér Evangélikus Egyház egyház felhívta az állam képviselőit, hogy „ne ijesztgessék az embereket a menekültekkel”.

A kübekházi polgármester, aki igazán a frontvonalból látja a kormány őrült terveit, vajas kenyérrel, és paradicsommal kínálja az elcsigázott menekülteket, mert nekik ennyire futja. A migránsok nem statisztikai tényezők, hanem emberek – mondja.

A szerb Vöröskereszt komolyan részt vesz a menekültek segítésében, az Orvosok Határok Nélkül mozgalom bevonásával.

A Magyar Vöröskereszt lapít.

Honlapján a két utolsó hír, hogy elsősegélynyújtók dolgoznak a balatoni strandokon, illetve: „Így segíti a Vöröskereszt a nepáli földrengés túlélőit”.

Igen csöndesek az egyházak, a nagy karitatív szervezetek, élükön a jó hírű máltaiakkal. 

Spontán, és már létező hazai civil szerveződések viszont saját forrásaikból, erőn felül igyekeznek tenni a migránsokért.

Magyarán: irgalomból a pénzzel jól kitömött „hivatásos emberbarátok” vizsgáztak a legszégyenletesebben.

Forrás: Népszava, Veress Jenő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr507607260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása