CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Végre! Jobbak vagyunk mint a britek!

2015. július 10. 03:09 - csú

zarva.jpgA "buta" brit konzervatívok arra készülnek, hogy lazítsanak a vasárnapi kereskedelmi tilalmakon - ami ott eleve nem bezárást jelent, hanem azt, hogy a nagyobb üzletek most "csak" hat órát lehetnek nyitva vasárnap, a kisebbek pedig korlátozás nélkül. Kiszámolták a "buta, hamis" brit konzervatívok, hogy a további liberalizálással több munkahely, több bevétel lesz, és erre van igénye az embereknek is. És helyben dönthetnének arról, hogy kinyissanak-e a boltok, vagy sem!

Ott persze eleve nem kell trükközni

piaccá meg fesztivállá nyilvánítással, nem kell a kötögető nagymamát beültetni a pénztárgép mögé, miközben a vásárlónak álcázott alkalmazott dolgozik, feketén, nem kell barangolni a városban, ha tíz deka élesztőt szeretnél, mondom: hat órára a nagyok is kinyithatnak, a kicsiknél pedig nincs ez a családi korlátozás sem.

Nincs kétségem, hogy ha Magyarországon sem a távoli parlamentben, pökhendi és a valódi életet nem ismerő, gombnyomogató droidok döntenének, hanem a kerületi vagy települési polgármester és/vagy a képviselők, akkor nem a mai, vasárnapi fogcsikorgatás lenne általános. Ahogy hajlok arra is, hogy nem lehet egyszerre két ennyire különböző politikát, a magyar és a brit kormánypártokét egyaránt a "konzervatív" jelzővel leírni - de biztos a brit konzervativizmus a hamis és buta.

CEGLÉDI ZOLTÁN

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr237609648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása