CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Teljesen hülyének nézi a csepelieket Csepel polgármestere?

2015. július 16. 04:24 - csú

BORBÉLY LÉNÁRD FÖRMEDVÉNYE  KÍSÉRŐVEL, JÓZANUL MEGKONTRÁZVA

borbely_dontott_iszik_es_vezet-621.pngEzek tényleg hülyének nézik a csepelieket! – vélem a csepel.hu-n, 80 perccel a szerda reggeli rendkívüli képviselő-testületi ülés után megjelent „Tovább színesedik a csepeli kulturális élet – közlemény” című polgármesteri írást olvasva. Nem a fideszes testületi döntés – a Csepeli Munkásotthon Alapítvány alapítói jogai átvételének kezdeményezése –, váltotta ki belőlem a kezdő mondatot. Tőlük nem lehetett mást várni, ők ilyenek. Nekik az a csepeli, amit ők annak mondanak, illetve amit ők irányítanak.

A közleménynek szánt förmedvény egyes mondatai háborítottak fel. Eddig sem voltam feldobva a „Borbély Lénárd Csepel polgármestere” aláírással készült nyílt levelektől, közleményektől, ez a mostani csak tovább erősítette véleményem: Borbély Lénárd az, aki hülyének nézi az embereket. Néhány példa az általa jegyzett közleményből:

> A közlemény azt sugallja, hogy a Csepeli Munkásotthon eddig nem tette színessé, gazdagabbá a csepeli kulturális életet, illetve nem volt részese Csepel kulturális életének. Felháborító! Ez a csepeli tízezrek megalázása, azoké, akik sokat tettek az intézmény létrejöttéért, működéséért, részesei voltak (hivatásos- vagy amatőr művészként, valamelyik együttes, szakkör, klub tagjaként, népművelőként, könyvtártagként, jegyterjesztőként, támogatóként, nézőként, látogatóként) az eltelt 95 évnek.

> „A csepeli képviselő-testület ma úgy döntött… eleget tesz a csepeli polgárok kérésének: kezdeményezi a Csepeli Munkásotthon köztulajdonba vételét.” Először is: a csepeli polgároknak nem volt ilyen kérésük. Tipikus Fidesz módszer: hazugságot tényként állítanak be, hogy a következő mondatrész, mondat, már ne legyen vitatható. Tehát ha a kiinduló pont hazugság, akkor miért is kezdeményezték a Munkásotthon köztulajdonba vételét? Másodszor: elmaradt a Csepeli Munkásotthon után az Alapítvány szó, pedig egy civil szervezetről(!) van szó, amelyet”köztulajdonba” venni csak – még nem biztos, hogy időtálló –, törvénymódosítással lehetett. Amely törvénymódosítást szintén nem kezdeményeztek a csepeli polgárok.

> A Fideszes hatalom garanciája, amelyet Borbély úr emleget közleményében, az eltelt öt év alatt devalválódott. Az emberek többsége meglátásom szerint már nem hisz a Fidesznek, de a csepeli vazallusát, Németh Szilárdot hűen kiszolgáló, Borbély Lénárd polgármester által vezetett csinovnyikoknak sem.

> „…az intézmény átlátható, fenntartható és ellenőrizhető működése” eddig is biztosított volt. (Lásd az alapítvány honlapját.) Ennek, a hónapok óta imamalom szerűen ismételgetett hazugságnak az a célja, hogy lejárassa az alapítvány vezetését: biztos azért nem akarják az önkormányzat segítségét elfogadni, mert titkolnak valamit, sőt nem törvényesen kezelik a „közvagyont”. A fenntarthatósághoz meg csak annyit: öt éve az önkormányzat egyetlen fillér anyagi támogatást sem ad a Munkásotthonnak.

> El kellene már dönteni, hogy most „közvélemény-kutatás”, vagy, ahogy korábban fogalmaztak, „szavazás” volt az alapítói jogok rekvirálásáról. A kettő ugyanis nem ugyanaz. Amit eddig megismerhettem belőle, az számomra azt mutatja: mindegy, hogy mi volt: a kérdésfeltevésben szinte benne volt a válasz. Jogilag, szakmailag tehát semmit sem ér az egész.  Mint a kormányfő, Orbán Viktor eddigi közvélemény kutatásai sem. Már csak a leginkább elvakult fideszesek hisznek benne.

Végül: a „közlemény” számomra sokadik bizonyítéka annak, hogy Borbély Lénárd csak jogilag Csepel polgármestere, politikai legitimitásáról lassan már beszélni sem érdemes. Erről azonban majd máskor….

V O X

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr337631152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása