CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rejtély üzletszerűen

2015. július 28. 03:47 - csú

nyomozas_1.PNGÚjabb ütés a fehérgalléros bűnözésnek. A rendőrség példátlan éberséggel csapott le egy bűntett-sorozatra, melynek tettese már van, gyanúsítottja még nincsen. Ez – lássuk be – meglehetősen szokatlan még ebben az unortodoxia gránitkemény homokjára épült új rendben is. Az történt, hogy egy megyei rendőrségi szóvivőt felfüggesztettek állásából. És egyenesen a Központi Nyomozó Főügyészség vette kezébe az ügyet, szóvivője pedig az Origónak úgy nyilatkozott: „egyelőre nem gyanúsították meg a szóvivőt, csak nyomoznak ellene”. (De azért már megnevezték az „elkövetőt”.)

Kérem, most jól figyeljen az olvasó, mert nehezen értelmezhető szöveg jön. „Szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás miatt indult a nyomozás.” A szabálysértés értékhatára 50 ezer forint. Mi lehetett az a példátlan gaztett, amit ennél kisebb összegre folytatólagosan és üzletszerűen(!?) követtek el, s még

a sajtót is tájékoztatni kellett róla? Gyufásdobozban hordták haza a pénzt?

Tudjuk, hogy a főügyészség egyetlen fillér közpénz elherdálása mellett sem megy el becsukott szemmel. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy nyakra-főre rendelik el a nyomozásokat sok-sok milliárdok kalandos útjának felderítésére. A Nemzeti Nyomozó Irodával karöltve vizsgálnak ki alaposan minden ellenzéki feljelentést, hurcolják vezetőszáron a legfontosabb döntéshozókat, állami tényezőket. Sportvezetők, földbirtokosok, gázszerelők riadnak föl hajnalonta, ha megáll előttük egy autó.

És ami a legfontosabb: Magyarországon koncepciós eljárások soha nem indulnak.

Veress Jenő

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr437653632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása