CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mennyiért hallgatnak Csepelen a fideszes gombnyomogatók?

2015. július 30. 05:59 - csú

gombnyomok_1.PNGAz elmúlt években többször foglalkoztam a csepeli önkormányzat képviselő-testülete fideszes tagjainak magatartásával, azzal, hogy gyakorlatilag meg sem szólalnak az üléseken, s mindent megszavaznak. Gondolom sok csepelit felháborított és felháborít hozzáállásuk, az, hogy felelőtlenül nyomogatják az igen gombokat főnökeik előterjesztéseire. Ez a feladatuk, hallom az ellenvetést. Nem, nem ez a feladatuk. Csepel szolgálatára, a csepeli emberek képviseletére tettek esküt megválasztásuk után, s nem arra, hogy elvtelenül megszavazzák főnökeik minden javaslatát. Márpedig, szerintem, ezt teszik.

Megfizetik őket! Tudom, a képviselő mindig kapott és kap munkájáért tiszteletdíjat. No, de ennyit!? Hogy ne essek az általánosság bűnébe,

lássuk a tényeket:hallgatas_ara.PNG

Megjegyzéseim:

> * a polgármester, az alpolgármesterek, a képviselők száma.

> A tiszteletdíjaknál csak a csepeli önkormányzat által kifizetett összegekkel számoltam! Így nem vettem figyelembe az országgyűlés által, a két parlamenti képviselőnek, Németh Szilárdnak és Borbély Lénárdnak kifizetett tízmilliókat, Németh Szilárd esetében a fővárosi közgyűlési tagságért kapott, illetve a képviselők esetében a felügyelőbizottsági tagságokért járó milliókat sem.

> A számokból kiderül, hogy a 2014. októberében megválasztott Borbély Lénárd polgármester, jelentősen megemelte a képviselői tiszteletdíjakat. Az előző, 2010-2014 közötti ciklusban például egy bizottsági elnök vagy tanácsnok 199.500.- Ft/hó, jelenleg meg 355.223.-Ft/hó tiszteletdíjat kapott, illetve kap. A növekedés 178 %-os!!!

Ez az összeg, a 355.223.-Ft/hó fideszes képviselői díj, az alkalmazásban állók havi bruttó átlagkeresetének (239.289.-Ft-nak) napjainkban több mint 148 %-a. (www.ksh.hu) És a fideszes képviselők (9 fő) mindegyike tanácsnok, vagy bizottsági elnök. Azaz ennyiért kell, kérdések, hozzászólások nélkül, a gombokat nyomogatniuk a képviselő-testületi üléseken. Kemény kétkezi munka helyett.

Nekik biztosan megéri. És nekünk?  

V O X

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr577664290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása