CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kiből lesz új miniszter?

2015. augusztus 11. 04:00 - csú

titokzatos-2.png"Ez a szerkezet éppen olyan, mint a rendszerváltás előtti, ahol szintén voltak miniszterek, csak nemigen számítottak, mert a Politikai Bizottság volt a fontos, amelyhez viszont a nyilvánosságnak még annyi hozzáférése sem volt, mint a betonszürke kormánytagokhoz. Valami jelentősége akkor is volt, most is van annak, hogy ki ül egy-egy tárca élén, és miért."

Az újságírói lelkiismeret és a józan ész ütközőzónájában latolgatjuk  az esetleges kormányátalakítást. A természetes gondolkodás szerint lényeges, hogy életünk egy-egy fontos területét ki irányíthatja. Viszont itt és most szinte teljesen mindegy, hogy hívják például az egészségügy miniszterét vagy az igazságügy felelősét, mert nem ő oszt lapot, hanem neki osztanak.

Egyrészt a Miniszterelnökségről, másrészt még ki tudja, honnan. A valódi döntéseket Orbán Viktor kormányfő hozza, de hogy ő még kire hallgat és milyen alapon, azt csak az tudja, aki azt is, hogy például Habony Árpád mit olvas vagy általában mit gondol a világ fontos dolgairól vagy arról, hogy ki az, akinek a véleménye legalább olyan fontos lehet, mint az övé, vagy éppen fordítva, ki találta ki Habony Árpádot.

Ez a szerkezet éppen olyan, mint a rendszerváltás előtti, ahol szintén voltak miniszterek, csak nemigen számítottak, mert a Politikai Bizottság volt a fontos, amelyhez viszont a nyilvánosságnak még annyi hozzáférése sem volt, mint a betonszürke kormánytagokhoz. Valami jelentősége akkor is volt, most is van annak, hogy ki ül egy-egy tárca élén, és miért. Ezen az alapon örülhetünk, ha igazak a súgások, amelyek szerint lesz ám oktatási miniszter.

Mert eddig azért nem volt, mert akárki is csak akadályozhatta volna a kegyetlen munkát, amit a politikai bizottság elvégeztetett néhány államtitkárral. Ha miniszter lesz, ez azt jelzi, hogy ott vége a felfordulásnak. Ezen az alapon akárkit is, de jó sok minisztert kívánunk! (nol.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr107693194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása