CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miért kellett csepeli embereket megrágalmazni, diákmunkást kirúgni, és kommunikációs hajtóvadászatot indítani?

2015. augusztus 16. 05:59 - csú

BORKA -SZÁSZ TAMÁS CSEPELI DK-s FRAKCIÓVEZETŐ NYÍLT LEVELE BORBÉLY LÉNÁRD (FIDESZ-KDNP) CSEPELI POLGÁRMESTERNEK 

postas-2.png"...finoman szólva sem elegáns csepeli embereket minden alap nélkül megrágalmazni és ellenük kommunikációs hajtóvadászatot indítani, még ha történetesen ők az Ön politikai ellenfelei is. Sem a gyász, sem a fájdalom nem adhat okot és felmentést erre.

Tájékoztatni szeretném, hogy a mai napon Kál Károly fiát, ki diákmunkásként dolgozott az Ifjúsági Táborban (és munkájával maradéktalanul elégedettek voltak), a mai nappal azonnal hatállyal kirúgták a munkahelyéről. Ön mégis hogyan minősítené ezt az eljárást?

Ön jól tudja, hogy véleményünk egy kérdésben biztosan megegyezik: a politikai ellenfél magánélete, családja szent! Én ehhez tartom magam és a jövőben is tartani fogom. Ám ha igaztalan vádak fogalmazódnak meg velem vagy kollégáimmal kapcsolatban, meg fogjuk védeni magunkat, mert tiszta a lelkiismeretünk." 

(A fentiekben részletet közöltünk az alábbiakban  következő, szó szerint ismertetett nyílt levélből)

Borka-Szász Tamás önkormányzati képviselő, a Demokratikus Koalíció (DK) csepeli frakcióvezetője még pénteken nyílt levélben válaszolt Borbély Lénárd csepeli polgármester (Fidesz-KDNP) nyílt levelére, amely az önkormányzat hivatalos internetes felületén, a csepel.hu - n jelent meg válaszul a Nyugati Fény nevű blog - azóta töröltetett, de itt még elolvasható -  Az arcátlan fideszes polgármester azt hiszi, övé a köztulajdon című cikkére.

Vártunk, de hiába! A fideszes városvezetés hivatalos szócsőve, - ellentétben Borbély Lénárd nyílt levelével - vasárnapig nem közölte Borka-Szász Tamás nyílt levelét, amit most mi  változtatás nélkül, szó szerint  teszünk közzé:

"NYÍLT LEVÉL BORBÉLY LÉNÁRD CSEPELI POLGÁRMESTERNEK

borka-szas_tamas_facebookon.PNGTisztelt Polgármester Úr!

Sajnálattal értesültem róla, hogy nemrég elvesztette édesapját. Engedje meg, hogy nyilvánosan újra kifejezzem együttérzésemet Önnel és családjával, egyben fogadja őszinte részvétemet! Miközben ezek a napok a gyász, az emlékezés napjai kellenének, hogy legyenek, szomorúan tapasztalom, hogy e tragikus eseményt méltatlan közjátékok sora árnyékolja be.
Egy Internetes blog (melyet nem tudom, milyen indíttatásból titulál DK-közelinek) vádolta meg Önt azzal, hogy édesapját közpénzből búcsúztatta el, valamint értetlenkedett azon, hogy miért tűzték ki a gyászlobogót a Polgármesteri Hivatal épületére.

Egyrészt soha nem tételezném fel Önről, hogy közpénzt használna ilyen célokra, és nagyon korrekten nyilvánosságra is hozta az ezzel kapcsolatos számlákat. Mivel Ön polgármester és a rendezvényt önkormányzati tulajdonban tartották, az erre való rákérdezés önmagában nem lenne bűn. A blog azonban ezek szerint nem kérdezett, hanem vádolt - mint kiderült, alaptalanul. Ettől az eljárástól a Demokratikus Koalíció csepeli frakciója nevében elhatárolódom, azt határozottan elítélem!

Másrészt a hír hallatán teljesen biztos voltam abban is, hogy nem az Ön ötlete és kérése volt, hogy a csepeli közfunkciót és közszerepet soha nem vállaló édesapja emlékére gyászlobogót tűzzenek ki a hivatalra. Egy ugyanis amennyire nemes gesztusnak tűnik, annyira visszatetsző is tud lenni. Ábel Attila, az Ön alpolgármestere bizonyára „jót akart”, mikor a lobogó kitűzését elrendelte, de szerintem ma már ő is tudja, hogy hibázott. Ennek részéről való nyilvános elismerése éppen hogy presztízsnövelő lenne.

Itt be is fejezhetném levelemet. Azonban nem tehetem, mert a fentiek kapcsán Ön és Ábel Attila alpolgármester olyan nyilvános kijelentésekkel illették pártomat és politikustársaimat, amelyektől jóérzésű ember levegőt nem kap.

Teljesen felesleges azt sulykolni, hogy az ominózus blogírást a DK mondta tollba. Egyetlen DK-s politikus sem tett ilyet!
Horváth Gyula képviselőtársam még a búcsúztatás előtt (és nem utána) járt az Ifjúsági Táborban, és egy esküvő megrendezésének lehetőségeiről érdeklődött. Ha ezt Ön nem tudja, akkor ezt az információt az Ifjúsági Táborban dolgozó munkatársai vagy elhallgatták Ön elől vagy félretájékoztatták (harmadik lehetőséget elképzelni sem tudok)!
Sem Horváth Gyula képviselőtársam, sem Kál Károly kollégám a búcsúztatás kapcsán nem kérdezősködött, nem „szaglászott”, de szerintem ezt Ön is pontosan tudja. A tor napján nem tartózkodtak fizikailag Csepelen, ezt mindketten tanúk tucatjaival tudják igazolni.

Tisztelt Polgármester Úr!

Egy blog súlyosan hibázott, Ön bizonyára minimum nyilvános helyreigazítást fog kérni tőle. Ennek ürügyén azonban finoman szólva sem elegáns csepeli embereket minden alap nélkül megrágalmazni és ellenük kommunikációs hajtóvadászatot indítani, még ha történetesen ők az Ön politikai ellenfelei is. Sem a gyász, sem a fájdalom nem adhat okot és felmentést erre.

Tájékoztatni szeretném, hogy a mai napon Kál Károly fiát, ki diákmunkásként dolgozott az Ifjúsági Táborban (és munkájával maradéktalanul elégedettek voltak), a mai nappal azonnal hatállyal kirúgták a munkahelyéről. Ön mégis hogyan minősítené ezt az eljárást?
Ön jól tudja, hogy véleményünk egy kérdésben biztosan megegyezik: a politikai ellenfél magánélete, családja szent! Én ehhez tartom magam és a jövőben is tartani fogom. Ám ha igaztalan vádak fogalmazódnak meg velem vagy kollégáimmal kapcsolatban, meg fogjuk védeni magunkat, mert tiszta a lelkiismeretünk.

Egyben tisztelettel kérem Önt, hogy jelen levelem – az Önéhez hasonlóan – a közpénzből működtetett önkormányzati honlapon (www.csepel.hu ) szintén megjelenhessen!

Üdvözlettel,

BORKA-SZÁSZ TAMÁS
önkormányzati képviselő, a DK csepeli frakcióvezetője"

Forrás: Facebook

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr967708128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása