CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Utólag az előzetesről

2015. szeptember 29. 02:10 - csú

lagzi_lajcsi.PNGHa úgy vesszük, a létszám nem változik. Mármint az előzetesben. Egy kijön, egy bemegy. Tudniillik az ismert személyiségek közül. Hiszen Tarsoly Csaba, a Quaestor cégcsoport vezetője - legalább a botrány nyomán - igazi celebbé vált, Lagzi Lajcsi - tisztességes polgári nevén Galambos Lajos - meg az is volt. Sok hasonlóság aztán már nincs köztük. Tarsolynak - és két, ugyancsak házi őrizetbe készülő társának - momentán úgy 150 milliárd forint sorsával kellene elszámolnia. Nagyjából ilyen összegben bocsátott ki a cégcsoport fiktív kötvényeket.

Galambos Lajos - és ugyancsak előzetes letartóztatásba helyezett két társa, egyikük a felesége - viszont mintegy 3,5 és 30 millió forint közötti kárt okozhattak. A gyanú szerint ugyanis lopták a gázt, az áramot, valamint a vizet.

Nem is kérdéses, ha valaki kárt okoz másoknak, felelnie kell miatta. De azért feltűnőek az arányok. Még akkor is, ha Tarsoly Csabáék nagyjából egy hónappal a botrány kirobbanása után - áprilisban - azért csak rács mögé kerültek és azóta ott is voltak. Nem csoda, ha elegük lett a körülményekből, amikhez korábban nem lehettek szokva. Például amikor a Quaestor-vezér a már akkor is fontos pozícióban lévő Szijjártó Péter mellett parádézott. Lagzi Lajcsi meg közben szomorkodhat, hogy - állítólag - egy személyes konfliktus miatt kell ülnie. Talán ha többet mutatkozott volna Szijjártó (Rogán, Habony, stb.) társaságában, most neki is jobban állna a szénája.

Sebes György (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr887840206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása