CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen Vikidál lesz István, a király, de a Vazul vérében

2015. október 02. 01:23 - csú

vazul-3-543.PNGHa nem is Szörényi–Bródy legendás rockoperájában, de történetileg  annak folytatásában láthatjuk Vikidál Gyulát. A Vazul vére című Vörösmarty "Ermi" Imre által írt rockoperát ezúttal Csepelen mutatják be.

A Vazul Vére története 1046-ban játszódik, István halála után nyolc évvel, a német báb, Orseolo Péter uralkodásának utolsó időszakában. Vazul fiai visszatérnek, és az Ősvallásban hívők támogatásával kezdetét veszi a Vata-féle pogánylázadás. A történet a magyarok ősi gyökereiről, szakrális tudásáról és egységtudatáról szól.

A színpad hátterében egy hatalmas vetített vászon előtt, kilenc – főképp a keményebb rock másodvonalából – ismert előadóművész, valamint sok táncos jeleníti meg mindazt, amit Vörösmarty "Ermi" Imre (ex-Rómeó Vérzik) megálmodott. Ermi közel két év alatt dolgozta ki a történet dalainak mind a szövegét, mind a zenéjét.

A Vazul vére 29 dalból áll össze, ezek a színpadi bemutatón rövidebb változatban hangzanak el, a darab bemutatóját követően, a megjelenő hanghordozón viszont teljes hosszukban szerepelnek.

Az október 4-én a Csepeli Munkásotthonban tartott ősbemutatót követően, a darabot a határon túl, a Felvidéken, Kárpátalján, Erdélyben és a Vajdaságban is bemutatják majd.

A szereplők:
I. István – Vikidál Gyula
Vazul – Molnár "Stula" Péter, jelenleg a Mobilmánia frontembere.
Orseolo Péter – Juhász "Kicsi" Attila, a Dirty Dance énekese volt.
Levente – Schrott Péter, a Tűzmadár együttes alapító tagja, önálló pályafutása 2013-ban kezdődött egy nagylemezzel.
Hajnal – Kosik Anita színész, a Móricz Zsigmond színház tagja.
Torda – Jósa Tamás, az Invader zenekar frontembere.
Zerind – Király Tibor, a Nonsense zenekar énrkese.
Solt – Vörösmarty "Ermi" Imre, a Rómeó Vérzik zenekar gitárosa volt, a mű szerzője.
Vata – Kálmán György, a Triász, valamint a B-52 együttesek frontembere.

Forrás: HVG.HU és csmoa.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr947788344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása