CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Este 8-ig lesznek nyitva a temetők

2015. október 30. 03:02 - csú

kegyelet-cse.jpgMeghosszabbított nyitva tartással, 7 órától 20 óráig várják a látogatókat a budapesti temetők mindenszentek ünnepe és halottak napja alkalmából október 30-tól november 2-ig.  Az Új köztemető október 23-án is 7 órától 20 óráig tart nyitva. November 3-tól visszaáll a szokásos nyitvatartási rend: 7.30 – 17.00 óráig.

A főváros két leglátogatottabb temetőjében világi és ökumenikus megemlékezéseket is tartanak. A megemlékezések helyszínei és időpontjai:

  • ​az Új köztemető 53-as „szóró" parcellájában ​október 31-én 17:30 órakor,
  • ​a Farkasréti temetőben november 1-jén 17:30 órakor.

Az eseményen Fehér Anna szaval verseket, Varga Miklós énekel. A közel egy órás műsort Vincze Kinga vezeti. Három történelmi egyház (katolikus, evangélikus, református) képviselői várják közös imára az emlékezőket.

Október 30-tól november 1-ig a temetőkbe TILOS a gépjármű behajtás az Új köztemető és a Fiumei úti sírkert kivételével. 

A mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkezők időkorlátozás nélkül behajthatnak a temetőkbe, ha ezt a temetői gyalogosforgalom sűrűsége megengedi.

Rendkívül indokolt esetben a temető vezetője a nagyon idős, járóképtelen, de mozgáskorlátozott igazolvánnyal nem rendelkező személyt szállító gépkocsit október 30-tól november 1-ig beengedheti a temetőbe (a gyalogosforgalom függvényében).

A belső forgalmának segítéséért az Új köztemetőben október 23-án 16.00 óráig egy, október 31-től november 2-ig három mikrobusz segíti ingyenesen a közlekedést. A Fiumei úti sírkertben október 31-én és november 1-jén segíti a közlekedést mikrobusz. A mikrobuszok 8.00 és 17.00 óra között közlekednek. (ittlakunk.hu)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr408028646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása