CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kazán, kazán, te mindenem

2015. november 03. 04:05 - csú

meszaros_lorinc_orbannal.pngBeszámoltunk róla mi is: a 3,6 milliárdos felcsúti Pancho Aréna mellett díszes kazánház épül, amelynek kinézetét a stadiont tervező Makovecz Imre munkái ihlették. (Gondolom, a kazán az építész szakma csúcsa.)

A szakrálisan organikus fűtőmű további hárommilliárdba kerül, ebbe az MLSZ is besegít 2,25 milliárd társasági-adótámogatással. A többszintes építménnyel a jövőben két, jelenleg épülő edzőpálya fűtését oldanák meg, hogy az akadémia 18 csapatának fiataljai télen is természetes füvön tudjanak felkészülni a megmérettetésekre.

Gondolom azért is, hogy ha esetleg a szabadnapos norvég hómunkások hobbicsapata veri péppé széltől is óvott hivatásos mimózáinkat, el lehessen mondani:

nem a magyar adófizetőkön múlott.

Nem akarunk a demagógia hibájába esni, ezúttal nem kérdezzük meg, nem a szegényeknek kellene-e ebből a pénzből meleget adni? Már csak azért sem, mert látjuk: Mészáros Lőrincet a társadalom ezzel a projekttel visszavezeti saját identitásához. Bár a strómanság belekényszerítette az állattenyésztő, a szorgos földműves, az ásványvízbányász, meg a kelletlen milliárdos Döbrögi tőle nyilván idegen szerepkörébe, végre ismét szerelhet gázt… Mert azt gondolni sem merjük, hogy a gyepet Morvai Ferenc Petőfi típusú kazánjaival melegítik majd - sokkal inkább a MET gázára gyanakszunk, plusz rezsicsökkentés.

Amikor pedig majd átadják a létesítményt a betanított óvodások műsorával – ahogyan ma szokásos –, a labdás kedvű miniszterelnök párás szemmel hallgathatja a dalt: kazán, kazán, te mindenem…

Veress Jenő

(Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr658038934

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása