CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy hete háborúban állunk?

2015. november 20. 03:23 - csú

eiffel-torony-terror.PNGHa Francois Hollande francia elnök igazat mond (igen), és péntek óta hazája háborúban áll az Iszlám Állammal, amely magára vállalta a párizsi terrorcselekményeket, ha Orbán Viktor igazat mond (igen) és az Uniót - az európai életformát, kultúrát, civilizációt - érte támadás, minek következtében Magyarország is veszélyben van, akkor Magyarország is hadban áll. Már csak azért is, mert a Washingtoni Szerződés 5. cikkelye szerint ha egy NATO-tagállamot külső támadás ér, akkor azt minden tagállam a maga elleni támadásnak köteles tekinteni. Hogy a NATO, mint szervezet, miért nem lép fel, annak sok oka van, hogy csak egyet mondjunk, egy egyértelműen világháborús helyzetet akar elkerülni. Akárhogyan is: egy hete háborúban állunk az Iszlám Állammal.

Innen nézve meglehetősen furcsa és taszító az, amit a kormányfő művel. Mert miközben világossá tette az ország előtt a háború tényét, aközben minden eddiginél élesebben támadja saját szövetségét.

Parlamenti "háborús beszédében" a kormányfő egy "új Európa felépítésére" hívott fel, s arra, hogy az új Európa vezetői értsék meg, amit ő eddig is értett (mindenki más hülye), hogy mi a háború tétje. Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnök felelősségét firtatta, s nem kell a sorok között olvasni, hogy újra és újra Angela Merkel német kancellár elleni támadásokat véljünk felfedezni e szólamokban. Kósa még erre is rátromfolt, amikor a "Magyarország és Európa védelmében" elutasított uniós kvótarendszerről a "legrémségesehetebb kommunista és náci idők" táboraira asszociált.

A magyar parlament  fideszes többsége ezen a héten törvényben védte meg Magyarországot,  Európát, a kerítést, a kvázi rendkívüli állapotot, az orbáni politikát, és elítélte "a brüsszeli Európai Bizottság elhibázott bevándorláspolitikáját". Az Magyarország a NATO és az Unió védelmét élvezi a potenciális terrorfenyegetettség ellen, míg a kormányfő Brüsszelt és a 28 tagország lassú döntéshozatali mechanizmusát támadja. Erős uniós vezetést akar látni, miközben a brüsszeli diktátumot ócsárolja.

Orbán Viktor kétfrontos harca kiteljesedett. Minden erővel azon van, hogy az Unió népei és jobboldali politikusai rákényszerítsék a "szatócsboltot", hogy az ő tekintélyelvű politikáját törvényesítse. Mint új Európát.

Friss Róbert

Forrás: Népszava

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr508089684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása