CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mennyiért fogják be a szájukat a Németh-Borbély duó hűbéresei?

2015. december 18. 05:57 - csú

gombnyomok.PNGBorbély Lénárd csepeli polgármester 35 pontos választási ígéreteiben és az elmúlt egy év sikereinek 24 pontos feldolgozásában egy sor sem jutott a képviselő-testületi munka erősítésére, valamint a képviselők tevékenységének bemutatására. Arra, hogyan készítik elő a testületi ülések elé terjesztett javaslatokat, a bizottsági üléseket, hogyan vesznek részt a képviselők a munkában, milyen az ellenzék és a fideszes többség közötti „együttműködés”, voltak- és vannak-e olyan napirendek, melyekben egyetértéssel hozzák a döntéseket. Ebből adódóan azt is elhallgatják, hogy a testületi vitában a fideszesek gyakorlatilag meg sem szólalnak. Mindössze nyomogatják a gombokat, ha szavazni kell, de

csak a csak saját előterjesztéseiket támogatják, s minden korrektséget félretéve, rezzenéstelen arccal szavazzák le az ellenzék javaslatait.

Igaz, Borbély Lénárd polgármester meg is fizeti őket. Az előző, 2010-2014 közötti időszakhoz képest a részükre kifizetett éves összeg 138,2 %-ra emelkedett, az egy főre jutó pedig 161,3 %-ra. Egy fideszes képviselő (tisztségviselő, bizottsági elnök vagy tanácsnok) átlagban havi 467.102(!) forint tiszteletdíjat kap. És a testületi ülésen hallgat, csak nyomogatja a gombokat. Hallgat, amikor adót akar emelni a főnök, amikor kommunistázik, offshorozik, mikor a hajléktalanokat kell kitiltani a kerületből, vagy ha a szakmailag elfogadhatatlan előterjesztéseket kellene megvédeni a jogos kritikákkal szemben. Jópofán nyomogatja a gombot amikor védeni kell a védhetetlent, mint például a gazdasági társasági vezetők milliós havi jövedelmét.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr878168216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása