CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Imre Erzsébet: Mennyből az angyal…

2015. december 26. 05:59 - csú

Lejön hozzánk is, nem csak a pásztorokhoz, addig is várjuk a csodát, reménykedjünk abban, hogy karácsony ünnepén minden jóra fordul. A hétköznapok sanyarúságait felváltja a nyugalom, a pihenés, az ajándékozás öröme.

A meghitt családi együttlét gyógyítja a külvilág okozta sérelmeket, biztonságos menedéket jelent, az örömteli várakozást a szeretet iránti vágy itatja át. De a tapasztalatok azt mutatják, hogy a külvilág jelen van ünnepeinken is, mert nincs karácsony tévé nélkül.

tevezes.PNGTíz magyarból kilenc otthon tölti az ünnepeket, szeretteivel a képernyő előtt ülve. Európa-elsők vagyunk a napi átlag négy és fél óra tévézéssel. Mentségünkre szolgáljon, hogy

a képernyős erőszak elutasításában is élen járunk.

Sokan úgy vélik, hogy a kalácsillat, a béke meg a boldogság helyét a fogyasztás ördöge foglalja el az ünnepi készülődésben. Ez azt is jelenti, hogy jobban élünk, egyre több ember számára elérhető az, ami már luxusnak számít.

A baj csak az, hogy a jólét még messze nem mindenki sajátja. A társadalom árnyoldalán élők az áruházi prospektusokat továbbra is csak gyújtósnak használják, karácsonyra egy tál meleg ételt kapnak.

Forrás: CSEPEL ÚJSÁG – 2005. DECEMBER 16. KARÁCSONYI LAP

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr648199794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása