CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A csepeli titán káder kabaréja

2015. december 31. 05:24 - csú

004-nsz-kommandos-255.pngAzt mondta a Lajos a Magyar Időknek adott interjújában, hogy "Az alelnökjelöltek közül Németh Szilárd szerinte leginkább a budapesti Fidesz szervezésében tud közreműködni, ő Csepelen, az egyik legnehezebb kerületben tudott polgármesterként komoly eredményeket elérni". Na, mondom magamban, ez a Lajos, mármint a Kósa, nagyon utálhatja Kocsis Mátét, az október végén megválasztott budapesti Fidesz elnököt. Máris a nyakára akarja ültetni ezt a Szilárdot, a sokak szerinti titán kádert. Ti tán tudjátok, mit kezdjetek vele – mondhatta a Lajos is magában.

Tudják, azt a Németh Szilárdot magasztalta fel, aki Valamikor Birkózott Rezsi Szilárdként, százmilliós ígéretekkel, egyesek szerint polgármesteri szavazatokkal, fektette két vállra a Magyar Birkózó Szövetség olimpiai bajnok elnökét, Hegedűs Csabát. A birkózók elnökeként pedig „elérte”, hogy egyelőre nincs riói olimpiai kvótája a magyar birkózóknak.

Öt éve teljesült régi álma is, Csepel polgármestere lett. Utána a kormányfő helyi vazallusaként elkezdte védeni Orbánt, a Kedves Vezetőt, még imára is hívta érte a csepelieket: Csepelen röhögött a fél ország.

A „sikeren” felbuzdulva, nekiment a csepeli múltnak:

megváltoztatta Csepel jelképeit, öt évvel előbbre hozatta Csepel újjáépítésének 300. évfordulóját, irredenta emlékművet állíttatott fel a kerület főterén, s elkezdte újraértelmezni a II. világháború előtti bukott rezsim kiszolgálóinak személyét, munkásságát. Még irodalmi estet is tartott a nyilas Nyirő Józsefről, a nyilasok által kivégzett Radnóti Miklós Művelődési Házban!

Négy éven át kommunistázott, offshorozott. Művészi vénája eredményeképp a nagy szoborállítóként is ismert lett Csepelen. Állítólag faszobrász rokonával csináltatta a csepeli terek „művészi alkotásait”, a meredező faszobrokat, de a közmegegyezéssel felállított csepeli 56-os emlékmű is megsínylette ez irányú munkásságát. Az általa istápolt polgármesterrel, Borbély Lénárddal nemrégiben odarakott kőhasábra elhelyezett márványtáblán, egy nem létező Szolzsenyicin idézettel tette lehetetlenné a 2006-ban felavatott emlékműnél a politikától független közös megemlékezést. Eközben, irányításával, közel ötszáz milliót vontak ki a csepeli szociális és egészségügyi rendszerből.

Igen, Ő az a Németh Szilárd, akiről szólott, akit dicsért a nagyhatalmú frakcióvezető úr, a Lajos. Aki szerint párttársa, Szilárd, komoly eredményeket ért el a „legnehezebb kerületben”. Biztos nem a fentiekre gondolt. Lehet, hogy a szocik által elkezdett csepeli gerincút és szennyvízcsatornás befejezésére utalt? Nem tudom. Azt viszont tudom, hogy bármit is gondolt vagy mondott Kósa úr, az nem találkozott a csepeliek többségének véleményével. Nem, mert a tavalyi parlamenti képviselő választások során, a „komoly eredmények” ellenére, a csepeliek megbuktatták Rezsi Szilárdot! Állítólag Borbély úr zokogott az egyik csepeli kocsmában.

Így múlt el Németh Szilárd csepeli dicsősége. Így lett, csak a Fidesz pártlistájáról megválasztott parlamenti képviselő. Az általa benyújtott Lex-Munkásotthon törvény elfogadását követően, Borbély úr, vigasztalásul, kinevezte a Csepeli Munkásotthon egyszemélyi kurátorának, amely posztot máig nem tudja betölteni. A csepeli kultúra szeretők örömére. Nem adta fel. Most, hogy egyes fideszesek szerint felfelé buktatták, s megint érzi a pártelnök bizalmát, lehet, hogy ismét álmodozik? Csak nem budapesti pártelnök szeretne lenni? Addig is, Borbély úrral egymást dicsérgetik, ajándékozzák, ünnepeltetik, mint például a legutóbbi képviselő-testületi ülésen. A baj csak az, hogy mindezt a csepeliek pénzéből teszik.

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr408212604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása