CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Százhalombatta fellázadt a gumihulladék feldolgozó építése ellen

2016. január 11. 04:24 - csú

szazhalombattai_tuntetes-2016-01-08.PNGMiként a fenti pénteki hírből látható,  Csepelen Borbély Lénárd polgármesternek és társainak asszisztálásával a METRANS Konténer Kft. új veszélyes anyagokkal kapcsolatos üzem megnyitására készül. Pénteken azonban más is történt, igaz, a Duna túlsó partján, Százhalombattán, ahol a város lakói bebizonyították, hogy  egy fontos cél érdekében képesek összefogni és megmutatni a közösség erejét. Láthattuk:

Nagy tömeg jött össze a battai Főtéren a városra erőltetett gumihulladék feldolgozó megépítése ellen. A helyi Hulladékkommandó és más helyi szervezetek szervezésében megtartott tüntetésen a tömeg egyértelműen kifejezte a beruházás elutasítását. A felszólalók hangsúlyozták:  a város vezetőitől  csak egy megoldást fogadnak el, mégpedig a beruházók visszalépését. A tüntetők egy Áder Jánoshoz címzett petíciót is elfogadtak: „Kérjük Magyarország köztársasági elnökét, hogy tegyen meg mindent annak érdekében, hogy se Százhalombattán, se máshol ne valósuljon meg olyan beruházás, ami káros következményekkel járhat az emberiség környezetére és Magyarország lakosságára (További részletek ITT)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr798259648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása