CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Leleplezi a csepeli városvezetők hazugságát a meztelen igazság

2016. január 13. 05:47 - csú

felkialto_es_kerdojel.PNGAz „Egy év Csepelért” című kincstári összegzésben a szerzők  kijelentik, javul a csepeli költségvetés. Néhány megjegyzés, a 2015. június 25-i és a szeptember 24-i költségvetési beszámoló adatai alapján, amelyek kimaradtak az összegzésből. A beszámolók szerint az idei költségvetési hiány 4,5 milliárd forint, amit az előző évi működési és felhalmozási maradványokból fedeznek. A hiány mértéke 4,4 %-kal nagyobb az előző évinél, de nagyobb gond, hogy a működési hiány nagysága az előző évhez viszonyítottan 94 %-kal növekedett, miközben a költségvetési bevételek több mint 10 %-kal csökkentek.

Ezért is elfogadhatatlan, hogy a működési kiadások növeléséhez, ezen belül az államháztartáson kívüli működési támogatási kiadások 15,3 %-os emeléséhez, a szociális kiadások faragásával teremtik meg az anyagi feltételeket. Például az „Ellátottak pénzbeli juttatásai” költséghelyen 2014-hez képest 400 millió forinttal (58,9 %-kal) kevesebb összeget terveznek felhasználni, miközben azt írják, hogy a kerület biztonságos pénzügyi háttere megengedi, hogy „további támogatásokkal segítsük a csepeli családok, gyermekek és nyugdíjasok életét.”

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr588244598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása