CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A PM aláírásgyűjtésbe kezdett a csepeli HÉV megszüntetése ellen

2016. január 28. 19:30 - csú

Hudák János sajtótájékoztatója

hudak_janos-jo-221_5.pngPárbeszéd Magyarországért (PM) internetes aláírásgyűjtést kezdett a csepeli HÉV megszüntetéséről szóló fővárosi közgyűlési rendelettel szemben.

Hudák János, az ellenzéki párt elnökségi tagja, csepeli önkormányzati képviselője csütörtökön, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek elmondta, a Fővárosi Közgyűlés szerdán Csepelt ajánlotta az egyik lehetséges budapesti olimpiai helyszínnek, az ehhez kapcsolódó tervekben pedig a Boráros tér és a XXI. kerület között közlekedő HÉV villamosra cserélése is szerepel.    

    A PM politikusa felháborítónak nevezte, hogy a budapesti városvezetés az érintett kerületi lakosokat meg sem kérdezve döntött egy olyan nagy változtatásról, amely

feltételezhetően hosszabb utazási időket eredményez majd a Csepelről bejáróknak - fejtette ki.    

    Hudák János emellett azért is elhibázottnak tartaná a villamosvonal kialakítását, mert az szerinte feltételezhetően csak ideiglenes megoldás lenne, Budapest hosszú távú fejlesztési tervében ugyanis a csepeli és a szentendrei hév föld alatti összekapcsolása szerepel az 5-ös metró néven. Kiemelte, amennyiben Budapest megkapja a 2024-es olimpiai rendezés jogát, akkor az addig hátralévő időnek elégnek kell lennie ahhoz, hogy a  csepeli HÉV-et legalább a Boráros térig a föld alá vezessék egy ideiglenes villamosvonal kiépítése helyett. (MTI)

Forrás: Párbeszéd Magyarországért

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr698327208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása