CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán népszavazást kezdeményez a kötelező betelepítési kvótáról

2016. február 24. 15:14 - csú

LÁZÁR JÁNOS HOLNAP NEM TARTHATJA MEG A SZOKÁSOS KORMÁNYINFÓT

orban_nepszavazast.PNGOrbán szerint ez itt a kérdés: Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő betelepítését?

Orbán Viktor rendkivüli sajtótájékoztatót hívott össze a kormányülés szünetében Bejelentette, hogy népszavazást kezdeményeznek a kötelező betelepítési kvótáról. (A legfrissebb hírek, vélemények népszavazási ügyekről ITT ÉRHETŐK EL)

Több fontos döntést hozott a kormány a mai ülésén, köztük a kötelező betelepítési kvóta ügyében tartandó országos népszavazás kezdeményezéséről - jelentette be a miniszterelnök. Beszámolt arról is, hogy kabinetfőnöke a kérdést már be is nyújtotta hitelesítésre a Nemzeti Választási Bizottsághoz.

A kormány kötelező betelepítési kvótáról országos népszavazást kezdeményez a következő kérdésben:

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő betelepítését?

Aki elveti a kötelező betelepítési kvótát, vagyis

nemmel szavaz a népszavazáson, az egyszerre áll ki Magyarország függetlensége mellett és elutasítja egyúttal a kötelező betelepítést - indokolta a döntést a kormányfő.

A kvóta újrarajzolná Magyarország etnikai és vallási arculatát is, ehhez pedig nincs joga semmilyen európai testületnek. Nem hozhatunk az emberek feje felett, az életüket megváltoztató döntéseket, ez a hatalommal való visszaélés lenne - mondta Orbán.

A számít-e valamit Európában, ha Magyarországon a nemek kerülnek többségbe a népszavazáson kérdésre a miniszterelnök tömör választ adott: ez másodlagos szempont (!).

Orbán Viktort a Nemzeti Választási Irodánál történtekről is kérdezték, valamint arról, hogy tervezik-e a népszavazási törvény módosítását. 

Az NVI-nél történt helyzet azért alakulhatott ki, mert a jogszabályok nem jók - magyarázta a kormányfő, majd előrevetítette: kezdeményezi, hogy a szabályok megváltoztatásával kulturált, fair helyzetet teremtsenek azoknak, akik élni kívánnak állampolgári jogaikkal. A pártokkal együtt kell kialakítani  a szükséges változtatásokat - tette hozzá. 

Lemond-e a kormány a kvótaügyben kezdeményezett népszavazás sikertelensége esetén? - tette fel a sajtótájékoztató utolsó kérdését az Origo. 

"Olyan kérdést tett fel, amit a kormány még nem vitatott meg, ezért türelmet kér" - válaszolta derülten a miniszterelnök.

Elmarad a Kormányinfó

444.hu szerint az eddigi kormányzati reakciók alapján úgy tűnik, hogy zavarban van a Fidesz és a kormányzat kommunikációja a Nemzeti Választási Irodánál történtek után. Ezért maradhat el a szokásos csütörtöki Kormányinfó, amelyet Lázár János "családi elfoglaltságra" hivatkozva mondott le.

A portfolio.hu "előásta", a miniszterelnök utoljára 2014 decemberében tartott "rendkívüli" jellegű sajtótájékoztatót, akkor Matolcsy György jegybankelnökkel együtt jelentették be, hogy az MNB átveszi az MKB Bank irányítását. (Népszava)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr918416204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása