CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Aranyat ígér és vakságot kér tőlünk

2016. március 11. 03:36 - csú

orban_egyik_legjobb-221.pngA magyar kormány feje még mindig azt hiszi, hogy pénzzel mindent meg lehet oldani. Amiben persze van igazság: mert nézzük csak meg, hogy a közpénz jellegét elveszítő közpénz milyen szépen megoldotta a kormányfő saját családjának anyagi boldogulását generációkra előre. Ez a recept már bevált, a család pénzzel kitömve és kipipálva, úgyhogy Orbán Viktor pénzzel próbálja megoldani az anyagi, szakmai és erkölcsi válságba került magyar oktatásügy helyzetét is.

A kormányfő aranyat ígér, és vakságot kér cserébe. A kormány propagandagépezete azt az olcsó hazugságot próbálja megetetni a magyar társadalommal, hogy

a lázadó tanárok csak pénzt akarnak, semmi mást. A kormányzat odaülteti a Köznevelési Kerekasztalhoz az oktatási államtitkárt, s elmondatja vele, hogy mindenki nyugodjon meg, van pénz: a Kliknek hamarosan utalnak 38 milliárd forintot.

Odaültetik a kerekasztalhoz a Klik új vezetőjét is, s elmondatják vele, hogy mindenki nyugodjon meg, van pénz: már ki is fizettek 8,6 milliárdot az elmaradt számlákra. S azt hiszik, hogy ezzel az oktatásügy ki van pipálva: utaljuk a pénzt, kedves tanárok, csak fogjátok be a szátokat, ne lázítsatok.

Pedig ha valakiktől, a béke­tűrő pedagógusoktól távol áll a lázítás. Ők nem lázítanak, csak szájtátva nézik, hogy mi folyik az oktatásban. Eszement tantervek születnek, amelyek előírják a lovas szakképzésben a latin igeragozás oktatását.

Hátrafelé ülünk a lovon, és latinul ragozunk. Ez a magyar valóság, amit Orbán már régen nem lát – elvakította az új családi arany csillogása. (nol)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr578459188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása