CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Orbán elbaltázza?

2016. március 12. 03:14 - csú

baltas-1.PNGOrbán Viktor évértékelőjén harcba hívta a magyar embe­reket Brüsszel ellen.

Ugyanő ezután Bakuban tárgyalt, s kijelentette: Azerbajdzsán közeli barátja Magyarországnak.

Ez a két hír is mutatja: a magyar diplomácia minden külpolitikai ámokfutóversenyen esélyesként áll rajthoz. Még akkor is, ha káoszkeringőjüket általában a külügyekben uralkodó idealizmust felváltó realizmusként tálalják. Nem látják, hogy ez nem realizmus, de őrültizmus.

Merthogy a magyar gazdaság kitettségét, az ország EU-s fejlesztési forrásainak mértékét, Schengen jótéteményeit, Putyin könyörtelenségét ismerve nincs körülmény, amelyből – minden értékalapúságot feledve is – ne az következne, hogy a magyar nemzeti érdek uniós keretben érvényesíthető optimálisan. Azaz ha

a Fidesz szerint nem mindenekfölötti érték a közösséghez tartozó országok szabadsága, akkor is az unió erősítésén kellene fáradozniuk. Ehelyett az azeri diktatúrával ápolt – a baltás gyilkos átadásával elmélyített – ­barátságot ünneplik, és a válságban lévő, döntésképesség hiányával sújtott uniós struktúra további rongálásán fáradoznak. Például harcba indulnak a menekültügyi kvóta ellen. Hiszen a bevándorlóellenes gyűlöletkampány – idealista helyett realista olvasatban... – nyilván sok hasznot hajt. Szlovákiában ennek eredményeként például a magyar párt nem jutott be ugyan a törvényho­zásba a választásokon, de a neonácik legalább igen.

Egyszerű ez, akár a balta.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr438453126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása