CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Színváltós papagájok: elárulták és eltörölték Csepel kék-piros színét

2016. március 23. 05:59 - csú

vida_es_abel_egyutt_-621-felirat_nelkul.pngA papagájkommandó zászlós hajójának fedélzetmesterei: Vida István és Ábel Attila

Azt még nem tudjuk, hogy holnap milyen küllemmel  lát napvilágot a fideszes városvezetők szócsöve, a Csepeli Hírmondó, de a tartalmát nem nehéz elképzelni.   A kérdés az, hogy továbbra is Fradi színekben vagyis zöld-fehérben pompázik-e majd a csepeliek közpénzéből készített és terjesztett lap.

Legutóbb ugyanis új arculattal jelent meg a papagájkommandó zászlós hajója. A fedélzetmesterek - Ábel Attila alpolgármester és  Vida István Csepeli városkép kft ügyvezető - keze alatt ezzel formailag is teljessé vált a 2010-ben megszüntetett, a csepeliek többsége által közkedvelt Csepel újság című közéleti lap több évtizedes értékeinek elárulása. A 2010-ben megválasztott fideszes önkormányzati vezetés első döntései között

hozott határozatot, az addig hetente megjelenő újság megszüntetéséről, kirúgta a teljes szerkesztőséget, majd 2011-ben Csepeli Hírmondó néven, kihagyva a „közéleti” jelzőt, először önkormányzati havilapot indított, majd 2012-től kéthetente megjelenő lapot gyártott.

A CSH létrejötte óta, a fideszes önkormányzati érdekek szócsövévé vált, egyre kevésbé jelentek meg benne más vélemények, a csepeli közélet sokszínű eseményei. Az újság több arculatváltáson is átesett, de szerkesztői, egészen mostanáig, meghagyták a lap fejlécében Csepel kék-piros színeit. Most ezt is felszámolta a szélsőjobboldali Magyar Demokrata főmunkatársa, a nemrég „kinevezett” lapigazgató, Szentesi Zöldi László. A premier szám fejlécén zöld háttérben fekete-fehér betűkkel jelenítették meg a lap címét, míg a többi, úgynevezett „aktuális” témákat tartalmazó oldalon, a zöld mellett a narancs színét tette „uralkodóvá”.

A lap, hosszabb ideje foglalkoztatott munkatársai (Szentesi vezetése óta csak „közreműködők) már alig kapnak teret a mostani számban. A lapigazgató mellett a szintén „demokratás” Lass Gábor riporter, illetve a külsős Takó Szabolcs, akinek több írása is megjelent a Magyar Demokratában, jegyzi a fontosabb cikkeket. Lass Gábor Csepeli Munkásotthonnal kapcsolatos cikke azonban már több mint két hónapja rejtélyes okok miatt sorra kimarad a szócsőből, pedig nagyon sürgős volt, hogy a nagy múltú intézmény vezetőit kérdőre vonassák a messziről jött tollnokkal - nem csekély bérért...

Szentesi úr továbbra is erőlködik a Csepelen megbukott, a Fidesz listájáról parlamentbe került Németh Szilárd népszerűsítésén. A lapban legutóbb  még mindig „csepeli” országgyűlési képviselőnek titulálja Németh Szilárdot, annak ellenére, hogy 2014-ben kerületünkben elvesztette a parlamenti választást, s a csepeliek Szabó Szabolcsot választották meg Csepel országgyűlési képviselőjének. A lapigazgató úr Németh úrtól azonban most sem merte megkérdezni, mikor tartja be ígéretét, s a Csepeli Hírmondóban válaszol az őt ért korábbi „aljas politikai támadásokra”. (Lásd korábbi cikkünket: 

http://csepeliek.blog.hu/2016/02/16/a_disznok_tora_kiszoritja_a_csepeliek_velemenyet_a_csepeli_hirmondobol#more8391118

A többit majd holnap olvasóinkkal együtt meglátjuk. Egyelőre ha kell, ha nem, akkor is jön a lap, mert a naptár és a Csepeli Hírmondó csütörtököt mond.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr748518000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása