CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Holnap egy órás tiltakozás lesz 8-tól 9-ig az oktatás szabadságáért

2016. március 29. 04:24 - csú

kockasba_kockasba.jpgA pedagógusok  szerdán, március 30-án reggel nyolctól 9 óráig tiltakozó akciót szerveznek az oktatás szabadságáért. Számítanak a társadalom más rétegeinek az együttműködésére, a  szolidaritás kinyilvánítására. A szervezők ezt írják közleményükben:

Határidőt adtunk a kormánynak, március 23-án éjfélig vártuk, hogy érdemben reagáljanak mindarra, ami a nemzeti ünnepen elhangzott a Kossuth téren. Nem tették meg, nem éltek a felkínált lehetőséggel.

A határidő lejárt.

Ezért március 30-án tiltakozni fogunk. Arra kérjük az ország iskoláit, hogy ezen a napon reggel 8 és 9 óra között menjenek ki iskoláik elé, és mutassuk meg együtt, hogy erősek vagyunk, változást követelünk. Mert a helyzet tarthatatlan, ahogy ezt hónapok óta jelezzük, folyamatosan.

Nem kérünk a cinikus megjegyzésekből, egyenlő felekként akarunk tárgyalni. Mert a Civil Közoktatási Platform szakértői már kidolgozták azt a 12 pontot, amelyek elfogadásával már szeptembertől érdemi változásokat lehetne elérni.

Nagyon kevés az idő. A 12 pontos, azonnali követeléslista elfogadása ezért fontos: mert csak így tudjuk garantálni, hogy már a következő tanévben olyan tankönyvekből tanulhassanak a gyermekeink, amelyekből érdemes tanulniuk. hogy olyan érettségit tehetnek, amelyre felkészítettük őket. És ez csak néhány példa. A 12 pont a leggyorsabban végrehajtandó változások listája, de ennél is tovább akarunk menni. Új közoktatási törvényt, új nemzeti alaptantervet, jobb, élhetőbb oktatási rendszert követelünk. És azt, hogy ennek megalkotásában mi is részt vehessünk.

Március 30-án reggel 8 és 9 óra között tehát hangsúlyozzuk, hogy azért állunk ki az iskola elé, mert meg akarjuk védeni azt. Arra kérjük az ország velünk egyetértő, velünk szolidáris állampolgárait, hogy a saját eszközeikkel fejezzék ki támogatásukat. A Tanítanék Mozgalom és a CKP elhatárolódik mindenfajta erőszakos megnyilvánulástól. Erőszakmentes tiltakozásra szólítjuk fel Magyarországot. Egy óra azért, hogy visszanyerjük a hitünket és a méltóságunkat.

Már több, mint 50 intézmény jelezte, hogy részt vesz az „Egyórás tiltakozásban” – de ennél bizonyára sokkal több helyen lesz megmozdulás!

A következő térképen látható, hogy honnan kaptunk hírt eddig a március 30-ai 8 és 9 óra közötti reggeli akcióról: https://batchgeo.com/map/d3b514c6502557d320741acb99974530

   Törley Katalin, Pilz Olivér, Pukli István
   A Tanítanék Mozgalom képviselői

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr118532928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása