CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Pálinkaforradalom

2016. április 01. 03:18 - csú

biciklista_1.PNGNem tudott ellenállni, megadta magát, engedett a kormány nyomásának

Köztestületté alakult a Pálinka Nemzeti Tanács (PNT) – jelentette be a földművelésügyi miniszter a szervezet köztestületté alakuló ülésén  Budapesten.Lám, már az MTI tudósításának első mondata is mily ízes magyar fogalmazást tár elénk.

A pálinkások mostantól olyan rangot viselnek, mint a tekintélyes Magyar Tudományos Akadémia vagy abszurd paródiája, az MMA. Teendőik között szerepel az országos

pálinka és törkölypálinka-verseny megrendezése.

Most tudtam meg, hogy az agrártárcánál van eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár is, aki ennek örömére közölte: több mint egyéves előkészítés után alakult a PNT köztestületté. Kegyetlen, izzasztó esztendő lehetett, de megérte.

Amit jelen kormányunk feje a pálinkával az ivásán kívül művelt, az azért állatorvosi lova a belakmározva bemutatott államvezetésnek. Emlékezzünk: a fülkék hajnalán meghirdette szabadságharcát Európával, és a józan ésszel szemben. Rászabadította a zugpálinkát desztillálókat az országra. Úgy főzhettek, ahogyan Vajna kaszinóz. Nem mellesleg ezzel mély gyomrost adott az addigra már éppen magára találó minőségi pálinkaiparnak.

Rézeleje kapitányon kívül senki nem csodálkozott, hogy szabadságharcunkat leverte az első brüsszeli ajtónálló. Most már csak arra kell figyelnie, hogy az új köztestületbe ne túl sok pálinkás kerüljön, de feltétlenül legyen ott Fekete György, Mészáros Lőrinc, meg a nagycsaládosok, a CÖF, az anonim alkoholisták, na meg a klérus képviselői. És akkor éppoly sikeresek lehetnek, mint az oktatási kerekasztal.

Veress Jenő (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr338547526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása