CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A főváros fideszes vezetésének már nem kell a Csepeli HÉV!

2016. április 03. 05:55 - csú

lovasut_lakotelepi_hatterrel-retusalva_1.png

A TARLÓS-BORBÉLY-FÉLE LÓVASÚT FUT BE MAJD A SZENT IMRE TÉRRE ÉS A SZABADKIKÖTŐBE IS?

A Fővárosi Közgyűlés hivatalos hírportálja számolt be arról az "örvendetes" hírről, hogy - mint írják - jól haladnak az egyeztetések az agglomerációs közlekedés állam általi visszavételéről, bár a kormány egyelőre csak a remélt összeg felét fizeti ki Budapestnek. Ezt a "boldogító" tényt  Tarlós István jelentette be. Emlékeztetett rá, hogy a feladatot a Főváros eddig az állam helyett látta el, most pedig visszaadja azt, mert 2014-ben csak részben, 2015-ben pedig egyáltalán nem kapott rá állami forrást.

Tarlós István közölte:

azt szerette volna, ha Budapest havi 1 milliárd forintot kap, amíg a technikai átadás-átvétel megtörténik. Egyelőre azonban arról született megállapodás, hogy az állam félmilliárdot folyósít, előlegként. „A megállapodás véglegesítésekor elszámolunk, a kormány nem mondta, hogy nem fizeti ki a költségeket" – hangsúlyozta a polgármester.

Tarlós elmondta azt is, hogy a csepeli HÉV-et is átveszi állam, nem volna ugyanis logikus, hogy a négy HÉV-vonalból csak egy maradjon a Fővárosnál, és ahhoz építsen ki külön infrastruktúrát.

Hozzátette: a HÉV szerelvényei majdnem ötven évesek, a vonalak teljes felújításának a költsége 60-100 milliárd forint lehet. Elképzelhetetlennek nevezte, hogy a Főváros „a 3-as metró felújításának parancsoló kényszere" mellett ennyi pénzt előteremtsen. (Forrás: ittlakunk.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr618553220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása