CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Országos pedagógussztrájk lehet két hét múlva, április 20-án

2016. április 06. 05:05 - csú

gallo_istvanne_psz.PNGGalló Istvánné, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke sajtótájékoztatón jelentette be, hogy országos, egész napos pedagógussztrájkot hirdetnek április 20-ra. Galló Istvánné jelezte, hogy a sztrájkról értesítették Orbán Viktor miniszterelnököt.

Mint mondta, a legutóbbi, hét órán át tartó tárgyalásokon ugyan bizonyos kérdésekben megegyezés közeli állapotokat értek el, de a főbb pontoknál  nem történt elmozdulás.

Az április 20-i munkabeszüntetésre a sztrájkbizottság három szervezetének testületei megadták a felhatalmazást. Galló Istvánné a még elégséges szolgáltatásokról azt mondta: minden tankerületnél egy intézményt kell kijelölni, ahol vigyáznak majd a tanulókra, és biztosítják nekik az étkezést is. Az önkormányzati fenntartású óvodákra ugyanez vonatkozik. A felügyeletet azok látják el, akik nem vesznek részt a sztrájkban – közölte a PSZ elnöke. (Hírhatár) 

További információk a készülő pedagógussztrájkról ITT

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr58569474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása