CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Pokolba a csuklóztatással

2016. április 18. 03:45 - csú

orban_utban_a_bukas_fele_gazdaallat-kereso.PNGMagyarországon senkit sem lehetne úgy csuklóztatni, ahogyan ma a kormány a vállalkozókkal és az alkalmazottaikkal teszi.

A miniszterek és államtitkárok gyülekezete nem érné fel ésszel, mit jelent egy a döntés a kereskedelemben dolgozók családjainak? Ha így van, alkalmatlanok, és ez még a jobb verzió. Pedig jó pár éve mantrázzák az érintettek: kiszámíthatatlan politika mellett nincs tisztességesen, jól működő üzlet. Ahogy ezt a vasárnapi boltzáras sztorit elintézték a jobban teljesítők, az nemcsak arra bizonyíték, hogy a kisemberek és a kisebb és nagyobb vállalkozók sorsa sem érdekli őket, hanem arra is, hogy képtelenek lennének egy vállalkozást sikerre vezetni.

Még soha életükben nem írtak egy üzleti tervet, nem alkottak cégstratégiát. Ellenkező esetben az egész országot érintő kérdésekben nem Orbán Viktor egyszemélyi döntése érvényesülne. Pokolba az üzleti tervvel? Minek? Ha csinál is valaki, akkor

módosíthatja havonta.

Ki fog végül vállalkozni Magyarországon? Csinál még valaki üzleti tervet egyáltalán? Gondolom, havonta újat. Zárd be, nyisd ki; mostantól te árulod a cigit, te majd szeszt, vagy mégsem; vezessük be az online kasszákat januárban... azaz márciusban, ja, nem, augusztusban, jó, legyen szeptember. Átalakítjuk a cafeteriát, ja, nem, elbuktuk a bíróságon, akkor inkább eltöröljük. Bezárattunk vasárnap, költöttél rá százmilliókat, sebaj! Most nyiss ki megint! Rajzolod a pénzt nyilván! Nem az a kérdés, ki ír itt még üzleti tervet, hanem az, hogy ki fog még egyáltalán vállalkozni.

Forrás: Varga G. Gábor (nol)

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr808603836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.04.18. 07:24:21

Mr. Féreg olyan világot teremtett, ahol csak az boldogul aki az ő rokona vagy csókosa! Még az előző rendszer utolsó évtizede is különben bánt a tehetséges fiatalokkal, kisvállalkozásokat alapíthattak, ahol szellemi tőkéjüket társíthatták a munkájukkal, a szorgalmukkal. Egymással versenyeztek, jó a még jobbal! Az elvtársak nem szálltak be, mert általában nem voltak szakemberek. Hagyták a kicsiket boldogulni.

Az ő idejük a spontán privatizációval jött el, akkortól nem a szakértelem hanem a kapcsolatok számítottak. Vittek amit láttak. A fiaiknak, unokáiknak már nem jutott, pártot csináltak, s elkezdtek kaya ibrahimozni, josip totozni, magyarul lenyúlni az adóbevételeket. Ma meg a közmegrendeléseket, EU-s pénzeket. Csinálnak állami monopóliumokat, s elveszik mások trafikjait. Rávetik magukat az állami földekre, mit számít a háromszáz hektáros birtokhatár, a fideszes földesuraknak ezer hektárjai vannak!

Mit tehetnek a magyar fiatalok ha nem Orbán vejei, elmennek külföldre boldogulni! Szégyen!

Tarjányi László 2016.04.18. 07:28:39

Párttitkár apja is pont így nézett ki ünnepien kiöltözve vörös nyakkendőben, annyi az eltérés hogy nem viselt kokárdát!
süti beállítások módosítása