CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Öt csepeli gyilkosságért másodfokon döntenek a halálbrigád sorsáról

2016. április 30. 05:57 - csú

eperfoldi_gyilok-777.pngA fellebbezés után másodfokon kezdődött  el a csepeli halálbrigádként hírhedtté vált gyilkos banda pere a Fővárosi Ítélőtáblán. Az ország  legkegyetlenebb bűnözői közé tartozó, egy szerb férfi vezette társaság a vád szerint öt emberrel végzett hidegvérrel.

Első fokon tavaly májusban született döntés a Fővárosi Törvényszéken, a kegyetlen banda vezetőjét életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtották azzal a lehetőséggel, hogy

40 év múlva feltételesen szabadulhat. B. Dragant előre kitervelten, nyereségvágyból, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személlyel szemben elkövetett emberölésben, emberölés előkészületében, magánlaksértésben, testi sértésben, személyi szabadság megsértésében, kifosztásban, kábítószer-kereskedelemben és -birtoklásban, lopás kísérletében és kényszerítésben találták bűnösnek. A másodrendű vádlott emberölés és más bűncselekmények miatt szintén életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott, ő legkorábban 30 év múlva hagyhatja el az egy évvel ezelőtti döntés szerint a fegyintézetet.

A harmadrendű vádlottat társtettesként elkövetett minősített emberölés és lopás miatt 13 év fegyházbüntetésre ítélték. A negyedrendű vádlott, K. Krisztián társtettesként elkövetett minősített emberölés, rablás előkészülete, magánlaksértés és kábítószer-kereskedelem miatt kapott 14 év fegyházbüntetést. A harmad- és a negyedrendű vádlott a büntetése kétharmadának a letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ötödrendű vádlottat, T. Istvánt kifosztás és a személyes szabadság megsértése miatt 4 év 6 hónap börtönnel sújtották. A hatodrendű vádlottat, L. Arankát közokirattal való visszaélés miatt 120 hónap közérdekű munkára, a hetedrendű vádlott F. Sándort kábítószerrel való visszaélés miatt 20 ezer forint pénzbüntetésre, a nyolcadrendű vádlott B. Józsefet emberölés kísérlete és kiskorú veszélyeztetése miatt 7 év fegyházbüntetésre ítélték. A kilencedrendű vádlott, B. Amanda – a nyolcadrendű vádlott lánya – 3 év 6 hónap akkor szabadságvesztést kapott, de az ő büntetését a bíróság letöltöttnek tekintette, figyelembe véve az előzetes letartóztatásban töltött időt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a halálbrigádként elhíresült társaság tagjait – egy szerb férfi vezette négyfős bandát – előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt állították bíróság elé. A vád szerint öt embert öltek meg hidegvérrel.

Az ügyben 2013  novemberben emelt vádat a Fővárosi Főügyészség. Maga a nyomozás 2011-ben indult, miután a gyilkos banda egyik áldozatának – akit augusztusban támadtak meg – sikerült kiszabadulnia. Az erdélyi fiatalembert kifosztották, bántalmazták, megkötözték, majd nyakig a földbe temették. Miután kiásta magát, értesítette a rendőrséget, így derült fény a rémtetteikre.

A nyomozók akkor négy elásott holttestet találtak az eperföldön, a családdal 2011 januárjában végeztek. A hajléktalanokból álló rablóbandát egy szerb férfi, a 39 éves B. Dragan vezette. A csapat egy ötödik emberrel, egy diósdi férfival is végzett 2010-ben, ám az ő maradványai a mai napig nem kerültek elő.

A kíméletlen szerb bandavezér több mint tíz éve élt hazánkban, a második öt évet töltötte a fővárosban, 2007-től Csepel északi részén, az eperföldön lakott. Itt ismerkedett meg társaival és a későbbi áldozatokkal is, sajátos szubkultúrában éltek együtt a kietlen területen. Részben alkalmi munkákból, részben kisebb bűncselekmények elkövetéséből tartották el magukat. Kevés pénzük volt, de mégis rendszeresen marakodtak. A korábbi hírek szerint az áldozatoknak néhány ezer, esetenként pár tízezer forintért kellett meghalniuk, ám az ügyészség szerint mégsem ezért öltek a csepeli rémek.

A Fővárosi Főügyészség korábbi tájékoztatásából kiderült, a tettesek jellemzően korábbi sérelmek, illetve az ebből adódó erős ellenszenv miatt gyilkoltak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr488669408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása