CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Dr. Szabó Szabolcs: Olimpiai érmet minden doktornak, de izibe'!

2016. május 02. 05:59 - csú

szabo_szabolcs_egyutt_poloban.PNGCsepel és Soroksár országgyűlési képviselőjének követelése csak látszólag meglepő. Az elmúlt hetek őrült történéseit figyelve az igény megalapozott. Ezt mindjárt látni fogjuk, hiszen dr. Szabó Szabolcs "szolgálati közleményében" többek között ezt írja: szeretnék kijutni a riói olimpiára, és ott indulni a 100 méteres síkfutásban. Úgy gondoltam, hogy én a 90. métertől rajtolnék, míg a többiek a szokott helyen. Szerintem így tuti beférnék az első háromba...az olimpia után az olimpiai érmeseknek járó életjáradék ügyében is intézkedni szíveskedjék!

Mivel a részletnél többet ér az egész, ezért lássuk a teljes képviselői levelet:

Egy ideje lehet tudni, hogy Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem PhD fokozat nélkül kinevezett rektora nem fér a bőrébe, és a Nemzeti felsőoktatásról szóló törvény rendelkezéseit aprópénzre váltva egy olyan tervet akar átnyomni a magyar tudományos közösségen, ami joggal bőszít fel minden tudományos fokozattal rendelkező kutatót: nevezetesen gyorstalpaló eljárás keretében akar doktori címet adni azoknak, akik az Olimpiai játékokon érmet szereztek.

Mindezzel kapcsolatban az alábbi nyílt levelet írtam Mocsai Lajosnak:

Tisztelt Mocsai Lajos Rektor Úr!

Volt alkalmam olvasni az Ön nevével fémjelzett, Speciális doktori fokozatszerzés a sporttudományok területén című tervezetet, amely egyéves eljárás után a PhD-fokozattal egyenértékű DSP doktori fokozatot adna olimpiai bajnokoknak vagy más sportolóknak, akiket az Ön által vezetett Testnevelési Egyetem Habitus Vizsgáló Bizottsága arra érdemesnek tart.

Igen érdekesnek találom a tervezet azon részét, amelyben kifejti, hogy „a sporttudományi felsőoktatásban a doktori fokozattal egyenértékű a jogszabály alapján adományozott díj, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által szervezett olimpiai játékokon, 1984-től kezdődően a Paralimpián vagy Siketlimpián elért 1-3. helyezés annak tekintetében, aki a díj tulajdonosa, illetve aki a helyezést elérte, feltéve hogy az érintett legalább alapképzésben szerzett oklevéllel rendelkezik”.

Tehát aki mondjuk 1984-ben bronzérmet szerzett valamely olimpiai sportágban, és mellé egy három év alatt megszerezhető népművelő diplomával rendelkezik, az Önök tervezete szerint tudományos szempontból ugyanolyan értékű elismerést érdemel, mint aki az öt egyetemen töltött év után legalább három évig (a gyakorlatban általában jóval tovább) kutatott, tudományos munkát végzett és több száz oldalas doktori értekezést készített.

Tisztelt Rektor Úr!

Figyelemmel az Ön tervezetében megfogalmazottakra, méltatlannak és egyoldalúnak tartom, hogy míg az olimpiai bajnokok a PhD-fokozattal egyenértékű doktori címet szerezhetnek könnyített feltételekkel, a PhD-fokozattal rendelkező kutatóknak nincs esélyük olimpiai bajnoki címhez jutni egy hasonló eljárásban. Azt javaslom, az Ön által vezetett Testnevelési Egyetem Habitus Vizsgáló Bizottsága állítson fel egy külön albizottságot, amely kidolgozza azon program részleteit, hogyan kaphatnak a tudományos fokozattal (PhD) rendelkező kutatók automatikusan olimpiai bajnoki címet, vagy automatikus indulási lehetőséget a soron következő olimpiai játékokon!

Budapest, 2016. április 29.

Tisztelettel,

Dr. Szabó Szabolcs PhD (Együtt) országgyűlési képviselő, egyetemi adjunktus, a Kulturális Bizottság tagja

Szolgálati közlemény: Egészen pontosan én szeretnék kijutni a riói olimpiára, és ott indulni a 100 méteres síkfutásban. Úgy gondoltam, hogy én a 90. métertől rajtolnék, míg a többiek a szokott helyen. Szerintem így tuti beférnék az első háromba, és akkor rendben is vagyunk. A Habitus Vizsgáló albizottság előtt szívesen bemutatom, hogy 10 métert bármikor le tudok futni. Egyben kérném, hogy az olimpiai faluban számomra egy külön apartmant foglalni szíveskedjék! Egyben kérném, hogy az olimpia után az olimpiai érmeseknek járó életjáradék ügyében is intézkedni szíveskedjék!

Forrás: az országgyűlési képviselő blogja

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr288676170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása