CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ki az utcára!

2016. május 02. 04:24 - csú

tuntetes-2014-12-14-1_3.PNGHa lehet valami haszna Orbánék országlásának, akkor az például mindenképpen, hogy a magyarok lassan újra megtanulnak ellenállni. És megmutatni magukat. Az Orbán-rezsimmel szemben ugyanis csak a szervezett, kemény ellenállásnak van értelme és nem mellesleg becsülete.

Lassan egyre többen értik meg, hogy kollaborálni, a fal mellett lapulva taktikázni, illedelmeskedni, finomkodni nem érdemes. Az ilyenek csak veszíthetnek: sorsuk minden esetben a leszalámizás. A legjobb esetben is csak azt kapják jutalmul, mint amit az utcára vonulók büntetésül.

Aki viszont nem szégyell kiállni az érdekeiért, az úgyszólván semmit sem veszíthet. Viszont még győzhet.

Orbán Viktor ugyanis csak addig nem hallja meg az ellenvéleményt, amíg

nem lát mögötte igazi erőt. Előbb a diákoktól, majd az internetadó ellen tüntetők tízezreitől riadt meg, most pedig néhány száz taxis szervezett demonstrációja elég volt ahhoz, hogy a kormány nagy hirtelen komolyan vegye őket, és harcot hirdessen az Uber ellen.

A kérdés csak az, hogy jó lesz-e nekünk, ha érdemi szakmai párbeszéd helyett az utca dönt. Mondjuk, ha a jövő héten meg az uberesek torlaszolják el a fél várost. Egyelőre a kérdés elméleti, mivel valódi társadalmi egyeztetés híján Orbánék nem hagynak más lehetőséget. Úgyhogy akik ma változást akarnak, azoknak irány az utca. Nyerni most ott lehet. A példa adott. (nol)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr898676248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása