CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Visszavásárlás porhintéssel

2016. május 03. 05:55 - csú

takargatok.PNGA győzelmi fotóhoz mellékelt cikkből látható hogy valamit takargat Németh Szilárd, Borbély Lénárd és Ábel Attila

Örömmel láttam a Csepeli Hírmondóban fideszes kollégáimat mosolyogni. Mosolyogni ugyanis nem láttam, a hangjukat meg nem hallottam az eltelt másfél évben még! Pedig ott ülnek velem szemben a csepeli Képviselő-testületi ülésen és üveges szemekkel néznek! Örömöm oka tehát az, hogy látok érzelmet az arcukon. (Kivétel a polgármestert) A hírek szerint most is csak Németh Szilárd és Borbély Lénárd beszélt. A „tömeget” biodíszletként a csepeli Fidesz frakció szolgáltatta. Nem voltak érdeklődő emberek, ujjongó civilek, pernyertes ügyvédek, természetvédők, de környező lakosok sem. Ilyenek ugyanis nem léteznek! Még iskolásokat, sőt hajléktalanokat sem rendeltek oda szokásuk szerint ingyen krumplival, vagy ingyen almával, meg rájuk jellemző keresztényi jósággal! Így aztán mindjárt falsnak tűnt a cikk utalása az

IBIZA néhai ingyen ebédosztására!

Az újság - valószínűleg tulajdonosi megrendelésre - főhelyre rakta ezt a témát! Pedig hírértéke nincs, de a képen pózoló helyi politikusok (jól?) mutatnak. Németh Szilárd azt hitte, hogy a bányászbéka ülepe alatti tetszésindexét tudja feltuningolni ezzel a flashmob-al. Ezért rendelhették el az ügy vezércikké tételét a hírmondóban. (A lap új szerkesztői mintha kissé jobban odafigyelnének a tartalmi elemekre, és ügyelnek rá, hogy a rágalmazások, hazugságok, tényekként történő megfogalmazásai ne kerüljenek nyomdába. Talán megrettentek az elődök által elkövetett bűnöktől, és szarvashibáktól, valamint a Borbély-Ábel tengely által tüzelt fiaskók bíróságon folyó eljárásainak ítéletétől?)

A napközis tábor rengeteg problémával terhelt ügy volt. Itt csak kármentés történhetett. Rossz, vagy még rosszabb döntés meghozatalának alternatívája volt az akkori esély. (Mégis, - úgy emlékszem - a területért nem közpénzt adtunk, hanem csereszerződéssel közpénzt nyert Csepel! Ebből a szemszögből, - és egyébként is - nagyon gyanúsan sok az a 100 millió, amit ide költöttek.) A korábbi döntést is igen nagy vita előzte meg, és kenyértörésig menő, elvi ellentét jellemezte. Az akkori szocialista frakcióban is voltak, akik a beépítés mellett kardoskodtak, és voltak, akik a közösségi tér fejlesztést találták jónak. Az előbbiek győztek! Érveiket erősítette, a terület rendezetlen tulajdonosi helyzete. Éppen a cikkben emlegetett medencének a felújítási terve kapcsán derült ki, hogy a tulajdonosok (mert – emlékeim szerint a Fürdőigazgatóság mellett Németh Szilárd munkahelye, a VITUKI is szerepelt - hozzájárulásukat, csak akkor adták a napközis tábor fejlesztésére, ha a területet az önkormányzat megvásárolja.

Az ár, amit kértek az akkori önkormányzati képviselők többségének nem volt elfogadható. Akkor pedig a demokratikus rendszerben ilyen mértékű döntéseket, az ellenzék frakcióinak egységes ellenkezése alatt nem volt szabad meghozni. (A Fidesz érában ilyennek, már nyoma sincs! Egyedül döntenek!) Ezért maradt egyedüli megoldásként, az értékesítés lehetősége!

A Hírmondó írásában szereplő további megjegyzések már csak a képzelet vagy a gőgös tulajdonos számára kimért újságírói fricska terméke lehet! Mint ahogy fővárosi képviselőként a nevem megjelenése is csupán azt a hiányt mutatja, hogy akkor, és ott is képviselő társam volt Németh Szilárd! Azt a jótékony feledésnek tulajdonítom csupán, hogy a cikkben szereplő fővárosi tervtanácson (amit azóta a Fidesz megszüntetett) Bizottság alelnökként, állandó meghívott voltam.

A hűtlen kezelés bírósági megfogalmazása, a falak, kerítések, kapurendszerek építése pedig sokkal inkább a mostani Fidesz uralkodók pótcselekvésének a része, és nem az elődök vezetői tulajdonsága. Falak kerítések, beléptető kapuk az ő fóbiájuk terméke. Ilyent erőszakoltak tízmilliós közpénzért a Vízmű lakótelepre is, és a lakók nem is engedtek üzembe helyezni. A Csepel tüdejének számító szent Imre téri fák sokaságát irtották ki, hogy helyébe port hintsenek. A tradicionális keresztet - onnan is, meg a HÉV végállomásról is - eltávolították, hogy helyébe giccses műkő torzót tegyenek! Ez az igazi arcuk!
A hivatalnál szolgáló közterület felügyelők hada, az őrző-védők sokasága, a portások és recepciósok mind azt mutatják, hogy a Németh, Borbély duó fél. Úgy vélik: van mitől félniük.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr198676278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.05.03. 14:14:09

A tulajdonostárs a ÁBKSZ volt (Ár és Belvízvédelmi Készenléti Szolgálat), mégpedig azon a jogon hogy a vízmeder mindig is állami tulajdon volt, s a terület és a tőle délre eső terület hajdani feltöltött folyómeder! A folyó partját a Hollandi úti ingatlanok alatt levő homokdombok lába képezte! Maga a Hollandi út is kb. 1.5 m magasan feltöltött terület! Amikor mogyoróbokrokat telepítettem, a gödröket mellmagasságig ástam ki és földet töltöttem a gyári salakfeltöltés helyére! Ha úgy vesszük, a Hollandi út alatt végig veszélyes hulladék van! Erre mondta azt Kisari Tamás, emlegessem csak, annak kicserélésébe menne csődbe Csepel! Na kedves Fidesz, lehet ásni! Majd akkor mosolyogjatok, ha azt is megcsináltátok!
süti beállítások módosítása