CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Németh Szilárd dühöng miatta, de hozzá fel nem ér

2016. május 24. 04:24 - csú

munkasotthon_szinhazterem.PNGA mostani Fidesz rendszerben megszokott, hogy kijelölt korifeusaik saját maguknak, és környezetüknek különböző kedvezményeket járnak ki. Nem így Csepel „géniusza”, Németh Szilárd! Ő, mint a kormányzó pártnak, a Fidesznek az alelnöke, nem hoz, hanem visz! Németh Szilárd majd'felrobban a dühtől, mert az elmúlt hat évben, nem tudta megszerezni a teljhatalmat a Csepeli Munkásotthon felett. Pedig már sok helyen diadalmaskodott. Begyűrte az iskolákat, sarok alá törte a vállalkozókat. szolgálóvá silányította a helyi egyházak képviselőinek többségét, átíratta, meghamísíttatta Csepel történelmét, megtörte, vagy elhallgattatta a sajtót, a kisebbségi és civil szervezeteket, megfektette a csepeli sportéletet. Már a csepeli kultúra jó része is a keze alá dolgozik!

A minden rendszert fényesre nyaló, munkatársait eláruló, elkocsonyásodott gerincű vezető már várja az új feladatot. Nem elég a galéria, a művelődési házak, még a munkásotthon is kellene bokrétának opportunizmusa kalapjára. A Munkásotthon viszont ellenállt! Korábbi

tulajdonosai, - a rendszerváltás után - olyan szervezetet hoztak létre, ami ez idáig biztosította a helyi kultúra helyi megjelenését, az itteni emberek igényes, független szolgálatát. Ez volt vörös posztó Németh Szilárd számár! A némethi erőszak, és arrogancia képtelen volt megérteni, és feltörni a Munkásotthon érzelmek és értelem által képviselt alkotását.

A Csepeli Munkásotthon nem azért erős, mert sok téglát és maltert raktak bele, hanem azért, mert egy évszázad munkástradíció vannak benne. Ez pedig olyan nagyság, amihez Németh Szilárd fel nem ér. Egy ilyen intézményt nem lehet nyers és buta erővel szétverni! Hiába volt a rágalomhadjárat arról, hogy az ottaniak lopnak, mert a nyilvános és közreadott elszámolás maga cáfolta a hazugságot. Hiába kommunistázta a kuratóriumot, meg a vezetést, senki se hitte, hogy a kultúra csepeli zászlóshajója bárkinek is a meggazdagodás terepe lehet.
A látszat azt mutatja, hogy keservesen ugyan, de rákényszerült a rezsibiztos arra, hogy új, a Fideszben is „unortodox” módszereket alkalmazzon.

Míg társai, kezüket, lábukat törve törekszenek arra, hogy mennél többet juttassanak annak a településnek, amelyikből kikerültek, addig Németh – kakukktojás a Fidesz fészekben - azon agyal, hogy lehet elrabolni, elvinni még azt is, ami itt képződött. Nem elég, hogy a Csepelre adott közpénzek nagy részét külföldi településeknek, (Nagyszalonta, Kárpátalja) más költségvetési szerveknek (egyházak, rendőrség, katasztrófa védelem, fürdőigazgatóság) felesleges, haszontalan építményeknek (Revíziós emlékművek, szobrok, kerítések, kocsmák, fakolosszusok) adják, még azt is elviszik, tönkreteszik, lebontják (volt OTP, zálogház) amik itt képződtek.
Ennek a törekvésnek lett most a csúcspontja a Munkásotthon!

A Munkásotthon ugyanis jelkép!

Ugyanúgy elválaszthatatlan tőlünk, mint Weiss Manfréd és a Csepel Művek. csepel_muvek-777.pngHiába verték le az egyes kapuról a vörös feliratot, meg a két tradicionális emblémát, attól még mindenki tudja, hogy az építmény mit jelképez. A csepeliek túlnyomó többsége, pártállástól és világnézettől függetlenül kötődik a jelképeihez! Azért, mert apáik, nagyapáik, annak idején itt keresték a kenyerüket, itt művelték elméjüket, itt találták meg boldogulásuk színterét. Ennek ment neki, ezt teszi most tönkre Németh Szilárd! Azzal, hogy a mimózalelkű Hoppál Pétert rákényszerítette, hogy vonassa meg a Munkásotthonnak járó támogatás felét, valójában csak háborgó elméjének, beteg lelkének kényszerképzetét ölti pusztító cselekedetté.

Ez az ő, és szolgálói baja, de a felelősség a miénk, mert hagyjuk, hogy tomboljanak!

HORVÁTH GYULA

Forrás: a szerző facebook oldala

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr898737450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.05.24. 15:08:09

Orbán vezér túlszárnyalta az akasztói juhászt, Stadler Józsefet. Igaz hogy az ő felcsúti stadionja csak 3500 fő befogadóképességű, Stadler akasztói stadionja meg 12000 fős, viszont van neki egy 5.7 km hosszúságú, 3 állomásos kisvasútja! Sőt Orbán még nem volt börtönben, Stadler meg igen! Reméljük, majd ez is változni fog!

Németh Szilárdnak sem sikerült még megépíttetni a hírnevét örökidőkre megőrző piramisát, ezért igyekszik valamilyen maradandó dolgot alkotni Csepelen! A hálátlan csepeli nép nem ájult el a felfújható uszodától a Strandon, s nem lelkesedik sem a 400 milliós birkózó csarnokért, sem az 1 milliárdos Központi Birkózó Akadémiáért! Mi fogja hirdetni száz év múlva az ő uralkodását? Reméljük, semmi sem! Nyomtalanul tűnik majd el a történelem süllyesztőjében!
süti beállítások módosítása