CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély polgármester miért nem szereti, ha bűncselekményekről beszélnek csepeli képviselők?

2016. május 30. 05:59 - csú

borbely_kerdojellel-777.pngCsepelen sokan nem értik, hogy a sok tízmillió forint közpénzből fenntartott képviselő-testület munkájáról miért nem kaphatnak tisztességes beszámolót, tudósítást a tízmilliók tucatjait felemésztő önkormányzati elektronikus és nyomtatott médiából, a csepel.hu - ban és a Hírmondóban . A most következő cikk várhatóan magyarázatot ad erre a kérésre (is):

A fideszes vezetés nem szokott részletes tájékoztatást adni a képviselő-testületi ülésekről. A sikertémákon kívül még azt is nehezen teszik meg, hogy az általuk fontosnak tartott témáról/témákról tájékoztassák a csepelieket. A május 5-i testületi ülésről például csak a május 19-én megjelent Csepeli Hírmondó adott néhány információs morzsát: a tárgyalt napirendek ötödéről írtak pár mondatot. Mivel érdekelt néhány téma, beleolvastam a napokban megjelent jegyzőkönyvbe.

Érdekes ülés lehetett – a jegyzőkönyv alapján. A 21 fős testületből 5 fő hiányzott. Éppen csak meg volt a Fidesz többsége. A polgármester ezért a nyilvános napirendek felénél csak saját szavazatával tudta biztosítani előterjesztésének elfogadását.

Ennél meglepőbb volt, hogy a legnagyobb vita a kerületi rendőrkapitányság tavalyi munkájáról szóló beszámolójáról alakult ki, amelyet

a szavazásnál a jelenlevő képviselők egy nem szavazattal hagytak jóvá…

Az új kerületi kapitány korrekt szóbeli kiegészítőjét követően elmaradtak a kérdések. Pedig lassan másfél éve nem tudják a csepeliek, hogyan zárta le a rendőrség Borbély Lénárd nagy botrányt keltő ittas vezetésének ügyét. Senki nem kérdezte meg! A vita is néhány ellenzéki képviselő aktivitásán múlott csak. Hozzászólásaikban azonban kemény kritikai megfogalmazások is elhangzottak:

> „kettős mércét alkalmazott a rendőrség”;

> „valótlan tényekkel utasította el őt a rendőrség;

> „a bűnözés Csepelen nem hogy csökkent volna, hanem egyre brutálisabb elkövetési formák vannak;

> „főleg Hároson tapasztalható, hogy sokkal nagyobb a bűncselekmény elkövetések száma”;

> „még nem látott olyan rendőrkapitányt,….aki ne dicsekedett volna azzal, hogy mennyit javultak a statisztikák…a helyzet viszont szerinte olyan nagymértékben nem javult”;

> „a Széchenyi utca és a Kassai utca kereszteződésében lévő forgalomirányító fényjelző készülék” ügyében „ők több száz aláírást gyűjtöttek, és lassan már fél éve felhívták a polgármester úr figyelmét erre a hiányosságra” , s azóta sem történt változás.

A mundér becsületét a BRFK jelenlevő gazdasági főkapitány-helyettese igyekezett védeni. Egyetértett azzal, hogy a statisztikát „fenntartásokkal kell kezelni” és megígérte a jelzett problémákkal kapcsolatos „belső vizsgálatot”. A napirend előterjesztője Borbély Lénárd polgármester azonban mintha megsértődött volna, vita közben kétszer is magához ragadta a mikrofont. Mondatai vezetői, politikai tapasztalanságáról, felkészületlenségéről, a helyzet alábecsüléséről árulkodtak. Azzal kezdte, hogy arra számított, hogy „a napirend megtárgyalása valamivel emelkedettebb(!?) lesz”, hiszen az ülés elején kitüntették a leváltott kapitányt, meg, hogy „befektetett bizalom is lesz” (senki nem állította ennek ellenkezőjét) a frissen kinevezett új kapitány irányába. Azzal folytatta, hogy „egy ilyen rendőrségi beszámoló nem feltétlenül annak a terepe, hogy egyedi ügyeket, sérelmeket” hozzanak elő a képviselők! Majd kijelentette, hogy hatáskörük sincs(?) ilyen ügyeket tárgyalni, ráadásul „amit képviselő úr elmondott az részben valótlan.” Nem ismeri ugyan az ügyet(!), de „javasolja…, ne kérdőjelezze meg a hatóság eljárását.”  Hogy miért, azt nem mondta. Végül megígérte, hogy „tényszerűen kívánja cáfolni” azt, hogy „brutálisan romlott a közbiztonság Csepelen”. Nemhogy nem cáfolta, de rosszul is idézte a kritikát! Csúsztatott. A vitát kirobbantó képviselő újabb hozzászólásában „helyre is tette” az ügyeket nem teljesen ismerő Borbély néhány mondatát.

Szinte érthetetlen, miért érezte úgy a polgármester, hogy feltétlenül neki kell megvédenie a kerületi rendőrkapitányság előző évi munkájáról szóló beszámolót, a rendőrséget, amikor felkészült, a helyzetet ismerő rendőrségi vezetők is a helyszínen voltak. Talán lelkiismeret furdalása volt valamiért Borbély Lénárdnak?

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr118755672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása