CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miből lesz muníció az új rendszerváltáshoz?

2016. június 01. 03:27 - csú

kerdojel-33_1.jpgHa én mondom, tessék elhinni! Lényegében ennyit volt hajlandó elárulni a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról, hogy mire alapozza a meglehetősen kemény vádat: Soros György az Orbán-rendszer sírásója. S közben a legtisztességtelenebb fegyverhez nyúl a kormányzat, a titkosszolgálatok jelentették, mondja Lázár, s ez olyan eszköz a lejáratásra, amely ellen nem nyújt védelmet a nemzetközi tekintély sem. Nincs már ennél lejjebb a politikában, hiszen a jelentéseik valóságtartalmáról aligha tudunk meggyőződni, és arra sincsen módunk, hogy azt firtassuk, igazat mond-e egyáltalán a nyilatkozó. Marad az úri becsületszó, ami sem Lázár, sem a kormányzat esetében már korántsem makulátlan.

Annak idején ezt már eljátszották, amikor

az Ökotárs Alapítványt szemelték ki bűnbaknak, hogy a kormány hozzáférhessen a civil szervezetek támogatására elkülönített Norvég-alap pénzeihez. A Lázár-csapat hetet-havat összehordjanak: a civilek "párthoz kötődő, szélhámos gittegyletek", „több szállal és nyíltan” kötődtek az egyik magyar politikai párthoz. Mindezt a "sajtóban megjelent hírekre" alapozták. Később persze kiderült, ebből semmi sem volt igaz, de az ellenség befeketítéséhez bőven elegendő volt. Meg ahhoz is, hogy fagypont alá süllyedjenek a magyar-norvég diplomácia kapcsolatok.

Ma hasonló a helyzet: a magyar-amerikai kapcsolatok vannak hűlőben. Orbán szerint „Bill Clinton is azért bírálta őt, mert Soros erre adott neki megbízást.” Ha így Orbán, s akkor Lázár még úgyabban: nincs olyan ellenzékhez köthető szervezet, amely mögött ne Soros pénze állna.

Nem zárom ki, hogy ezt Orbán meg az emberei a saját példájukból vezetik le, hiszen a nyolcvanas évek végén éppen Soros pénzén „készítették fel őket” a rendszer átalakítására. És itt jött a laza megjegyzés: ha Soros kéri, Orbán, meg a többiek szívesen visszafizetik neki a rájuk költött pénzt. Tetszik az ötlet! Vannak még itthon tehetséges, fiatal politikus jelöltek, akikre a visszafizetett pénzből ráférne egy alapos felkészítés, amit anno Orbánék is megkaptak. Hogy nekik is legyen muníciójuk rendszert váltani.

Akkor talán megtanulná az az alcsúti fiú, kivel érdemes ujjat húzni és kivel nem.

Forrás: Somfai Péter Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr608755286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása