CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Miről hallgat, miért hallgat, mitől fél, kitől fél Csepel polgármestere?

2016. június 03. 05:59 - csú

borbely_kerdojellel-777_1.pngValljon már egyszer színt valamikor valamiben, a nyilvánosság előtt, Borbély Lénárd. Álljon már egyszer a nagyérdemű elé, lakossági fórumon, vagy közmeghallgatáson, s mondja el mi a véleménye, mivel ért egyet, mivel nem, s miért. Vállalja már el, megválasztásának második évében, a párbeszédet, a nyílt vitát, az emberek személyes meggyőzését. Most például az iskolák totális államosításával kapcsolatban. Illene már megszólalnia az ügyben: egyetért-e Orbánnal, átadja-e a csepeli iskolák működtetését is az állam bácsinak, vagy

kezdeményezi megtartásuk lehetőségét?

Mint ismeretes, Orbán Viktor a Klebesberg Intézményfenntartó Központ csúfos kudarca, a pedagógus tüntetések után, a megoldást a felcsúti kisvasúttal kapcsolatos korábbi álláspontjának („…ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”) alkalmazásában látja. Ha nem tetszik a pedagógusoknak a félig államosított iskolarendszer, egy KLIK irányítása alatt, akkor teljesen államosítjuk, ötvenhét KLIK-kel – mondja. A működtetésükhöz szükséges tízmilliárdokat meg elveszik az önkormányzatoktól. Nehogy már a ló mondja meg a dakota indiánnak, merre az arra! Ha pedig ez nem tetszik az önkormányzatoknak, akkor azokat is megszüntetjük. Nincs szükség újabb háttérhatalomra. Félig már úgyis „kiradírozták” eddigi törvényi jogosítványaikat, s csak púp a hátukon az egész rendszer. Lesznek helyettük elöljáróságok, amelyeknek már csak egy feladata lesz: végrehajtani Orbán Viktor a kormányának utasításait. Helyi elöljáró is csak az lehet, aki félelem nélkül, hatalmas bátorságot tanúsítva, nyilvánosan  hirdeti a Orbán  dicsőségét.

Borbély úr csak hallgat, nagyokat hallgat…Pedig a pedagógus szakszervezeti szövetségeken, ismert és elismert szakembereken kívül, már a fideszes önkormányzatok is tiltakoznak. Schmidt Jenő, a Somogy megyei Tab városának fideszes polgármestere, aki mellesleg a legnagyobb önkormányzati szövetség, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke, nem ért egyet a kormány javaslatával. Nincs azonban egyedül, mert egyrészt a magyar önkormányzatok több mint felét tömörítő  TÖOSZ is mögötte áll, másrészt a dr. Gémesi György vezette Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a fideszes polgármesterek alapította Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ), amelynek tagja a Csepeli Önkormányzat is, tiltakozik a iskolák teljes államosítása, az önkormányzatok további kifosztása ellen. A napokban megszólalt Pokorni Zoltán is. A volt pedagógus, a Fidesz korábbi oktatási minisztere és pártelnöke, tíz éve a XII. kerület fideszes polgármestere, „megint beszólt” a kormánynak: „a totális államosítással már ő sem tud egyetérteni.”  (http://nepszava.hu/cikk/1095748-pokorni-megint-beszolta totális államosítással már ő sem tud egyetérteni)

Borbély úr, Csepel polgármestere meg csak hallgat. Mint például tavalyi ittas vezetésének titokzatos lezárása, a Metrans Konténer Kft. közlekedési gondokat is okozható beruházása vagy a csepeli HÉV tervezett megszüntetése esetében. Azt hiszem fél. Fél mindenkitől és mindentől, a felsőbb vezetőktől, önmagától, a nyilvánosságtól, de leginkább a csepeliektől. Azoktól, akiktől megválasztása előtt bizalmat kért, azoktól, akiknek a szolgálatára felesküdött. Talán nem mer eléjük állni, nem mer kiállni értük? Nem meri nyilvánosan kimondani: ezzel én sem értek egyet? Inkább hallgat. Vajon miért? Lehet, hogy Ő egyetért az iskolák teljes államosításával, az önkormányzati jogok további csorbításával!?

v o x

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr238773946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása