CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rombolók

2016. június 13. 13:28 - csú

angol-orosz_huliganok.PNGAmit a menekültválság és az ukrajnai háború megkérdője­lezett, azt a huligánok gyorsan helyreállították. Az európai egységet. Az unió nyugati és keleti részéről, sőt azon túlról, Oroszországból érkezett „verő­legények" frontba tömörülve teszik tönkre a franciaországi labdarúgó Eb-t.

A Marseille-ből és Nizzából érkező sokkoló képek egy letűntnek gondolt sötét korszakot idéznek. Például

Charleroi-t, amit az emberi mivoltukból kivetkőzött angol „rombolók" dúltak szét a 2000-es Eb idején.

Az európai futballvezetők gyakran büszkélkednek azzal, hogy a stadionok önfeledt bulizónákká, a családi szórakozás biztonságos kiszolgálóivá váltak. Azt persze jól tudjuk, hogy az arénákon kívüli közterületet hogyan lehet villámgyorsan kő- és üvegdobáló hadszíntérré változtatni – elég a tavaly szeptemberi magyar–román Eb-selejtező utáni budapesti utcai zavargásokat felidézni.

A francia hatóságok a terrorveszély miatt mindent az Iszlám Állam esetleges merényletei elhárításának rendeltek alá.

A huliganizmus a háttérbe ­szorult, pontosabban sokkal kisebb fenyegetésnek gondolták. S azzal senki sem akart számolni, hogy a lelátókon tör ki az erőszak. Lásd az orosz „drukkerek" rohamát a szomszédos szektorban lévő angolok ellen.

Ami Marseille-ben és Nizzában történt, az is terrorizmus. Méghozzá saját nevelésű. Csupa jóravaló fehér ember, jámbor keresztény, aki valamiért úgy érzi, hogy a másik tábort szét kell vernie. Nem feltétlenül a csőcselék, diplomások is akadnak köztük. Az alkohol mellett a csordaszellem és az ellenfél gyűlölete köti őket össze. Velük szemben a labdarúgás egyelőre csak védekezik. Ahogy Európa is csak döbbenten néz, mint a faképnél hagyott hátvéd. (nol)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr538806128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása