CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A magyar Taigetosz

2016. július 01. 03:52 - csú

taigetosz.PNGA 21. század megtalálta a maga új Taigetoszát. Ez nem valami hegy, amiről levetik a púposan vagy véznán született csecsemőket. Ez az „intelligenciaszűrés”. Vannak országok, ahol a tehetősebb szülők már akár három éves koruk előtt elkezdik trenírozni a gyerekeiket, hogy mire kilépnek az életbe, egy csomó olyan dologgal legyenek gazdagabbak, amikkel az „intelligens embereket” szokás azonosítani: jobb jegyek és eredmények az iskolában, a többi - a jó állás például - már ebből következik. A leggazdagabbak privilégiuma kis Einsteineket nevelni csemetéikből.

Ha tényleg igaz, hogy azoknak, akik nem elég okosak és képzettek

a 21. században egyre rosszabbak lesznek az elhelyezkedési kilátásaik; ha igaz az is, hogy amint a gazdagok és szegények között, úgy az okosak és a buták között is nyílik az olló, egyre szaporodik majd a hátrányos helyzetűek száma. A multik mind több munkakörhöz végeztetnek el a jelöltekkel a személyiséget és a képességeket mérő teszteket, s azokat egyből ki is szűrik, akik az alsó 95 százalékban teljesítenek. Akik kihullanak a rostán, azokat gyakorlatilag le is vetik a társadalmi Taigetoszról.

A szomorú ebben az, hogy a parragizmussal fertőzött Fidesz, meg a hazai oktatást mérgező KDNP politikusai e téren is szembe mennek a világgal. Az új oligarchák és az ő gyerekeik, tekintélyes egyetemek diplomáira hajtanak, az a bizonyos 95 százalék pedig jószerével megreked az általános iskola szintjén, vagy fél analfabétaként tanul mesterséget, aztán hamarosan szakmai zsákutcába kerül.

A tanárok és a szülők pedig téphetik a szájukat, tüntethetnek, kiabálhatnak, nem történik semmi. Ahogyan a kutyaugatás sem, az ő panaszaik sem hallatszanak az „égig”.

 

Somfai Péter

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr528850494

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.07.02. 00:04:59

Ma a jólét nem a képzettségtől, hanem a gátlástalanságtól eredeztethető!
Portik a rendszerváltáskor telefonfülkéket fosztogatott meg kurvákat futtatott. Vizoviczki meg taxis volt. A felvilág felfuttatta őket. Portikot például a Katonai Biztonsági Hivatal alapította Energol Rt. élére állították. Vizoviczki meg a klubjait védette magasrangú rendőrtisztek befolyásolásával. A politikusok megtalálták a közös érdeket az alvilággal.

Habony sem az iskolai végzettségével bűvölte el Orbánt!

A jog itt szart se ér, meg a képzettség sem! Csak az eltökéltség számít, hogy akarja-e a nép a megbuktatásukat!
Hogy mer-e betárazni, ha kell!
süti beállítások módosítása