CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli asszony szervez 12 órás óriástüntetést ma az egészségügyért

2016. július 01. 05:59 - csú

sandor_maria_apolono_3.PNGA júniusi pedagógustüntetés után pénteken gigademonstrációra készül a a fekete ruhás nővérként megismert, Csepelen élő Sándor Máriához köthető Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság. Ma 18 órától 12 órás tüntetést tartanak a magyar egészségügyért a Kossuth téren közéleti személyiségek és művészek közreműködésével.

Nyilvánosságra hozták a pénteki egészségügyi tüntetés szónokainak névsorát: szakszervezeti vezetők mellett egy segédápoló, egy háziorvos, egy lelkész is felszólal a 12 órásra tervezett gigademonstráción, ahol  Grecsó Krisztián, Parti Nagy Lajos,  Dés László és a  PaDöDő  is fellép. A tüntetés egyik szervezője, Sándor Mária, a fekete ruhás nővér szerint az Orbán-kormány az elmúlt egy évben folyamatosan hitegette az egészségügyi dolgozókat.

Beszédet mond : 

Varga Andrea, az Autonóm Területi Szakszervezetektől, Kiss László, az 5.12 Szakszervezetekta demonstrációnől, Galló Istvánné a Pedagógusok Szakszervezete és Demeter Éva a Korhatár Alatti Rokkantak Országos Szervezete képviselője, Szabó Tímea segédápoló, Iványi Gábor lelkész, Komáromi Zoltán háziorvos és Sándor Mária. A Tanítanék mozgalomtól Törley Kata, Sulyok Blanka, Pukli István, Pilcz Olivér mond beszédet. 

Nyolctól mások mellett Dés László zenész, Parti Nagy Lajos költő, Grecsó Krisztián író, Danics Dóra énekes, Kollár-Klemencz László zenész lép fel, este 11-től pedig a PaDöDő együttes zenél.

 

(168ora.hu)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr498857804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása