CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: Mi a legfőbb baj?

2016. július 03. 05:52 - csú

kt-fidesz-2014-tol.PNGA szokásoktól és a tervezettől eltérően a múlt csütörtökön is képviselő testületi ülés volt Csepelen.
Nem az üléstervben meghatározott napon és nem is a kijelölt időpontban!
Ez lenne a legkisebb baj! A délutáni ülések bizonyítottan úgy sem jók.
A képviselők elcsigázottak, a tisztségviselők ingerültek, az apparátus dolgozói fáradtak.

Jobb lenne állandóan délelőtt ülésezni!
Akkor azonban Fideszes képviselőtársaink munkahelyről származó bevételei csökkennének!
És ez – lássuk be – Fideszéknél vállalhatatlan áldozat!
Ahhoz a közel félmilliós tiszteletdíjhoz kell még legalább ugyanannyi, hogy a sors hozta Kánaánban kaszálni tudjanak. Nem hajlandók egy fillért sem elengedni! Úgy sem soká tart már a jólét, így mindegyik szeretné a lehető legjobban megszedni magát!

Ez a legfőbb baj! Az, hogy eszetlenül, már csak járulékos, és a kapzsiságból fakadó probléma!
A kiküldött napirend-tervezeten felül a helyszínen kényszerített a testületre még négy napirendet a polgármester. Se címe, se írásos anyaga nem volt a témáknak. De pofátlanul döntést akart a testülettől! A Fidesz többség, pedig megszavazta.
Hogy mit? Azt nem tudták!

Ahogy később kiderült, megint egy másik költségvetési szervezetnek akartak tízmilliókat adni abból, ami a Csepelieké. Most csak egyszer szerepelt a szokásos rendőrségi juttatás, a fő helyet a Jahn Ferenc kórház megsegítése foglalta el.
Tudjuk, hogy a Dél Pesti Kórháznak is, - mint falat kenyér - úgy kell a pénz. Se normális betegfelvevője, se sürgősségije nincs! (Takarítószerek, festés-mázolások, fertőtlenítések, gumikesztyűk, gépek, műszerek, stb. hiányoznak, de legfőbbképpen jól képzett szakemberei nincsenek.) Ezek megoldásához a csepeli tízmilliók annyit érnek, mint halottnak a csók! A feladatokhoz koncepciók és milliárdok kellenének. Nem a kerületektől, hanem a költségvetésből. Az elrontott betegellátási rendszer nem működik!

Úgy látszik, hogy a csepeli Fideszesek azért szórják a pénzünket külföldre, haveroknak, rokonoknak, hangulatkeltésre, kocsmárosoknak, (és ezernyi más hülyeségre) mert nem tudják racionálisan elkölteni! Lövésük sincs arról, hogy Csepel fejlesztése, korszerűsítése valójában mit is kívánna. Nem is figyelnek rá! Úgy vélik elég, ha Németh Szilárdra figyelnek! Ő kiadja a parancsot a többi meg szalutál és gondolkodás nélkül szavaz!
Helyi Választási Bizottság kijelölését is előterjesztették ezen a fura testületi ülésen. A jegyző (bizonyára némi némethi inspirálásra) ugyanazokat a „független egyéniségeket” javasolta, akik a legutóbbi választáson oly csúfosan leszerepeltek.

Az egyiknek tízmilliós szerződései voltak a Városgazdával, a másikat testvére könyvkiadásával jutalmazta a polgármester, a harmadik meg a korábban még különálló KDNP csepeli elnöke volt.
Így, aztán tisztán látszik, hogy mennyire függetlenek ezek az emberek.
Már ott tartanak, hogy a látszat sem számít! Az se számít, hogy ez a bizottság a legutóbbi választáson legalább kétszer követett el olyan szarvashibát, amit a fővárosi (másodfokú) Választási Bizottságnak kellett megsemmisíteni. (Egyhangúan, a Fideszes delegáltak által is!)

Úgy emlékszem közel százezres bírsággal sújtottak volna jogtalanul! Azért, mert Falus Ferenccel bementünk az SZTK-ba. Az már nem érdekelte a bizottságot, hogy Németh Szilárd, (akár egy szigeti Peep shaw mágus) azonnal magához kérette a biztonsági kamerák felvételeit, és szemezgetve, vizsgálódva elemezte azokat. A jogtalanul szerzett információkat (instrukciókkal?) küldte a HVB-nek! Aki - teljes függetlenségében - meg is hozta a verdiktet!
Ezzel bebizonyosodott számomra, hogy hibás a felfogásuk, mert a bűnt nem szankcionálják, de a büntetlenséget erősen büntetik! Ezeket akarják (Fidesz nyomásra) újra választatni!

A Demokratikus Koalíció tiltakozott és elhagyta a termet! Nem volt hajlandó megvárni, míg a demokratikus alapjogok egyikének – a választások, szavazások tisztaságát garantáló jog - paródiájára sor kerül.
Morovik Attila alpolgármester meg is jegyezte: „hála istennek”!
Ez jellemzi a csepeli Fidesz demokrácia felfogását. Ahogy a főnöküktől megtanulták, „az illiberális rendszer működik ellenzék nélkül is”. Az, ami így működik viszont már nem demokrácia. Tudják ezt nagyon jól ők is, azért haladnak arrafelé!

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr88838288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása