CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli szegénygyereket is vendégül látott éttermében egy kínai szakács

2016. július 06. 05:43 - csú

kinai_jotekony.jpgÖtven gyermekotthonban élő és ötven rászoruló pesterzsébeti, kőbányai és csepeli gyermeket látott vendégül a Gyermekétkeztetési Alapítvánnyal közösen budapesti éttermében Wang Mester. A kínai szakács rendszeres segítő akcióival szeretne visszaadni valamit az őt befogadó magyar közösségnek és közelebb hozni egymáshoz a magyarokat és a kínaiakat.

“Egy napon a Batman című filmet néztem az alig két éves kisfiammal. Elhangzott a filmben egy mondat: Akárki lehet hős. Még az is, aki csupán annyit tesz, hogy ráteríti a kabátját egy gyerek vállára, hogy érezze, nincs minden veszve… “Korábban is láttam már ezt a filmet, de igazán akkor érintett meg ez a gondolat, amikor a gyermekemmel közösen néztük. Úgy gondoltam, hogy valamit valóban tenni kell és egyúttal vissza is szeretnék adni valamit a magyar közösségnek, amely

több mint 20 évvel ezelőtt befogadott engem.”

Wang Mester a Gyermekétkeztetési Alapítványban talált partnerre a jótékonysági akcióhoz. Berta Klára az alapítványi munkatársa elismeri, hogy bár rengeteg adományozójuk van decemberben, de “nagyon nagy dolog, hogy Wang Mester gondolt rájuk most, amikor nincs iskola.”  Berta Klára bízik benne, hogy tudják folytatni az együttműködést és abban is, hogy további gyermekeket is be tudnak még vonni a kínai gasztrokalandokba.

Azt kérte, ha lehet, “a sült krumplit ne hagyják ki a menüből, mert azt imádják a gyerekek és ritkán jutnak hozzá.”  Sokak számára ez volt az első alkalom, hogy kínai ételeket kóstoltak, így – Wang szavaival – “figyelünk arra, hogy ne kerüljenek számukra furcsa falatok az asztalra”.

A gasztronómiai és ázsiai kulturális élményen túl (hiszen nem csak egy büféről, hanem egy színvonalas, Gault & Millau kalauz által ajánlott étteremről van szó) egy játékos, felhőtlen délutánt is szerzett Wang a kis vendégeinek. (csalad.hu)

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr518869386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása