CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Látszatország

2016. augusztus 04. 03:45 - csú

hatarsorompo-3_1.PNGKiírhatnánk minden határállomásra: ebben az országban a látszat a lényeg, mert amióta ez a kormány van hatalmon, másról sem szól az életünk.

Emlékszünk a nemzeti konzultációkra? Mindenféle eszetlen kérdésre kellett (volna) teljesen értelmetlen válaszokat adni, de arról, mi volt a nép véleménye, egy árva kukkot sem hallottunk. Aki kíváncsi, kutakodjon utána. De nem is ez volt a lényeg: a látszat, hogy kíváncsiak a véleményünkre. Most itt van a nyakunkon az értelmetlen népszavazás, aminek semmilyen jogi következménye nem lesz, mert nem is lehet. Látszat demokrácia – milliárdokért.

A hétköznapjaink is tele vannak ilyen látszatintézkedésekkel. Mint például a

minden napos testnevelési órák. Azt mondják, azért kell, hogy egészséges ifjúságot neveljünk. Ott, ahol tornaterem nincs, uszoda sem terem minden faluban? Minek?

A nem látszatországokban, például Svájcban, még útlevelet sem kaphat az a gyerek, aki megtagadja az úszásvizsgát, Hollandiában az általános iskola alsó tagozatában is minden gyereknek vizsgáznia kell úszásból, aztán kerékpározásból. Nem ulibuli vizsgáról van szó! Aki nem teljesíti a követelményeket, ugyanúgy nem kap bizonyítványt, mintha a matematika példát nem tudná megoldani. Nálunk is terjed a biciklizés, közben növekszik a közúti gyermekbalesetek száma (különösen a vakáció heteiben), mert az iskolások zömének fogalma sincs a közlekedési szabályokról. De bicikli-vizsga nincs, látszat tornából (az iskolai lépcsőház megmászásáról, fekvőtámaszból az osztályteremben) mégsem lehet vizsgázni.

Nem örülök annak, hogy egy látszat ország polgárai lettünk.

Somfai Péter (Népszava)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr638914518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása