CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli cseppfolyós

2016. augusztus 05. 05:43 - csú

szabadkikotohoz_1.PNGCseppfolyós földgázt tankolhatnak a Dunán közlekedő hajók 2019 végétől Csepelen – közölte a Magyar Gázüzemű Közlekedés Klaszter Egyesület.

Közleményük szerint egyebek mellett egy cseppfolyós földgáz tárolására is alkalmas terminálhajó kap helyet a csepeli kikötőben. Az Európai Unió tagállami küldötteiből álló bizottsága támogatja ezt a projektet, amely így a magyar államra eső körülbelül egymillió eurós önrész kifizetése után elindulhat – olvasható a tájékoztatásban.

Emellett a beruházásra Magyarország 6 millió eurót nyert el az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz magyar keretéből.

A közlemény idézi Domanovszky Henriket, az egyesület elnökét, aki szerint a beruházás célja az, hogy Európa egyik leghosszabb folyóján közlekedő hajók idővel átálljanak a környezetkárosító dízelről a cseppfolyósított földgázra, az LNG-re. (hvg.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr618927148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása