CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen kitől lesz majd független októberben a választási bizottság?

2016. augusztus 10. 05:59 - csú

penzcsap-333.pngGőzerővel folyik a „kvótás népszavazással” kapcsolatos kormányzati kampány hónapok óta Csepelen is, pedig hivatalosan csak szombaton indulhatna… „Városnyi bevándorló kötelező befogadásáról” hazudnak, egyenlőségjelet tesznek a bevándorlók és a terrorizmus közé, uszítanak a migránsok ellen, miközben az elmúlt években „sok letelepedési kötvényt értékesítettek, amelynek révén több tízezren különösebb ellenőrzés nélkül jöhettek Magyarországra.” 

Közben a csepeli önkormányzat képviselő-testülete (még június végén) megválasztotta az október 2-i népszavazás lebonyolításáért felelős helyi választási bizottságot. Független, egyik párthoz sem köthető személyekből álló bizottság helyett lényegében ugyanazt a Fidesz-KDNP-hez köthető hű csapatot hagytak jóvá, amely már a 2014-es országgyűlési választások során is megbukott,  mert

 több határozatukat még a Fővárosi Választási Bizottságnak is érvényteleníteni kellett!

A bizottság elnöke ismét Felkai Péterné dr. Klinghammer Júlia lett. Az ügyvédnő szerintem nemcsak politikailag megbízható, de anyagilag is megbecsült külső szakértője lehet a Fidesz vezette önkormányzatnak és gazdasági társaságainak. Ezt bizonyítják a csepel.hu-n fellehető tények. Felkainé 2011 óta szakért, jogi tanácsokat ad, ügyvédi szolgáltatást nyújt, a Polgármesteri Hivatalnak, a Csepeli Városgazda Zrt.-nek, a Csepeli Városfejlesztési és Gazdaságfejlesztési Kft.-nek. Nem is kevés összegért. Az általam elért hét szerződésben 20.000.-Ft/órától, 50.000.-Ft/hón keresztül, 190.000.-Ft/hó összegig meghatározott díjtételek szerepelnek. Természetes, hogy az ingyenes jogi tanácsadás is csak a tanácsért folyamodóknak ingyenes, az önkormányzat 2011-töl 50.000.-Ft./hó összeget, 2015. VII. 1-től pedig már 150.000.-Ft/hó havi díjat fizet Felkainének.

Mindez felvetheti a döntés jogszerűségét, hiszen az a sok millió forint, amit az elmúlt öt évben megkeresett, ügyvédi munkája mellett, a Csepeli Önkormányzatnál és gazdasági társaságainál, az önkormányzattól való gazdasági függőségének bizonyítéka. Amely egyébként, biztos a legjobb jelöltté tette a választási bizottsági elnöki pozícióra szóba jöhetők közül. A döntés előkésztése során, senkit nem is kérdeztek meg, de nem is volt értelme, mert a „mi emberünk” volt és maradt.

Borbély Lénárd tehát jól megbecsülte és megbecsüli, sőt igényli Felkainé „szakmai” szolgáltatásait. Politikai elkötelezettségét sem kérdőjelezte meg senki. Mindenki tudta. Ezek után teljesen megnyugodtam: jó kezekben lesz a népszavazás Csepelen. Mindenki elégedett lesz a lebonyolítással, panasz, fellebbezés sem lesz. Mindenhol, minden szavazókörben biztosítják a választás tisztaságát, egyetlen szavazólapot sem fognak tudatosan „elnézni”.

Látszik, a kormány és helyi vazallusai Csepelen is mindent megtettek a népszavazás sikere érdekében. Minden törvényes lesz. Ha mégsem, akkor legfeljebb kikérik magunknak, vagy visszautasítják, esetleg feljelentést tesznek a bejelentő vagy pártja ellen. Így működik ma a kormány, a Fidesz, az egész hatalmi rendszer. Meddig?

vox

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr8310033552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása