CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lőporos hangulat, bujkál a volt CBA-cég vezetése a dolgozók elől

2016. szeptember 27. 03:24 - csú

cba_paloc.jpgMár megint azok vannak kétségek között, akik  tisztességesen dolgoztak. Azt sem tudják, mikor kapják meg a bérüket

„Hol van a fizetésünk?!" – firtatták legtöbben azon a fórumon, amit a bezárt, majd csődöt jelentett Palóc Nagykereskedelmi Kft. dolgozóinak tartott Salgótarjánban a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ). a cég csődöt jelentett, így a majdani csődgondnok fogja megállapítani, hogy maradt-e a cégnek – a CBA volt észak-magyarországi regionális központjának – annyi pénze, amiből kifizethetnék a cirka 1300 dolgozó elmaradt bérét.

A salgótarjáni fő téri szakszervezeti székházba úgy százan jöhettek el, nemcsak a környékről, Hevesről is érkeztek résztvevők – tudtuk meg Demeter László BAZ megyei titkártól. A hangulat lőporfüstös volt.  „Hol van a fizetésünk?!" – firtatták legtöbben, volt, aki a tájékoztató után azt indítványozta, hogy menjenek tüntetni a Palóc Kft. a tarjáni ipari parkban lévő központjához,

ám végül a tüntetés elmaradt.

Számos dolgozót igen nehéz helyzetbe hozta a cég. Van olyan, aki hat gyereket nevel és az eddigi munkahelye, a Palóc Nagykereskedelmi Kft. volt a gyed-kifizetőhelye, így ő duplán pórul járt: nemcsak az augusztusi bére ragadt benn a cégnél, a gyed-et sem kapta meg. De másoknak is a mindennapi megélhetése került veszélybe. A Palóc Kft. vezetése nem mond semmilyen érdemlegeset. A dolgozóknak ugyanakkor a cég nem mondott semmit, hogy mit kellene tenniük. Így kérdéses volt, hogy most bemenjenek-e a bezárt üzletbe vagy – ahogy a cég javasolta – vegyenek-e ki szabadságot. Bár a múlt héten a Palóc még azt ígérte, hogy rövidesen újranyitnak a boltak, azonban ez egyre valószínűtlenebb. Időközben ugyanis a CBA Kft. nemcsak közleményben tudatta, hogy a Palócot kizárta a hálózatból, ám arra is kötelezte a céget, hogy szedjen le minden, a CBA-ra utaló arculati elemet.

A volt palócos alkalmazottak közül többen a konkurenciánál tudtak elhelyezkedni, de sokan otthagyták a kiskereskedelmet és más ágazatban, üzemeken találnak állást. Természetesen ettől még megpróbálják polgári peres úton kikényszeríteni a cégnél beragadt bérüket.

Forrás: Hargitai Miklós (NOL)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1911740407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása